F.v: Didrik Espenes Stordahl, Mari Sefland Ludviksen, Robin Holzner, Cecilie Tveter og Michael Arvanitidis i Venne-startupen Joinme.

Vil få studenter ut av hybelen og hjelpe dem med å få nye venner

På den nye plattformen Joinme er profilbilder, likes og andre elementer som skaper klasseskille mellom folk eliminert.

Publisert

Oppstartsselskapet Joinme jobber for å redusere og forebygge ensomhet. Det rammer oss alle i ulike faser av livet, som student, nyinnflyttet, ny på jobben eller ny livssituasjon, forteller medgründer og daglig leder, Cecilie Tveter.

– Ideen kom etter å ha sett at det svømmer over av tilbud for de som vil finne seg en kjæreste, mens det er lite der ut for de som ønsker å møte nye folk å finne på ting sammen med, sier hun.

Selskapet ble startet i 2019. Cecilie Tveter og medgründer Robin Holzner var begge innflyttere på nye steder.

De to jobbet sammen og tok en kaffe etter jobb – og diskuterte at det oppleves vanskelig å bli kjent med folk når du flytter til et nytt sted. Slik oppstod ideen om JoinMe.

Målet er å lage en app hvor det skal være enkelt å treffe nye folk. Du kan invitere selv eller delta på aktiviteter. Det kan for eksempel være overnatting i hengekøye, en kaffekopp i sola eller en rusletur på stranda.

Det oppfordres til lavterskel-aktiviteter, og kan være hva som helst. Dette styres fullt og helt av brukere av appen, forteller Tveter.

– Vi er opptatt av at Joinme skal være en tjeneste som oppleves veldig enkel og inkluderende. Alt av kompleksitet er strippet bort, og brukere skal komme i gang så fort de har registrert seg.

Ut med alt som skaper utenforskap

Shifter har tidligere skrevet om appen Venn, som i brukergrensesnitt ligner veldig på Tinder. I stede for å swipe deg til en partner, swiper man seg gjennom folk for å finne venner.

Joinme-gründeren kjenner til selskapet, men forteller at de har en annen fremgangsmåte.

– For oss har det vært helt grunnleggende å jobbe frem en inkluderende løsning, som ikke har fokus på elementer som profilbilde, likes og annet som bidra til utenforskap.

– Vi tror veldig på enkelthet, og legger opp til at du blir eksponert for aktiviteter i din nærhet - uten å legge på filter, kategorier og annet som kan oppleves komplisert. Folk er folk og kan finne helt nye sider ved seg selv ved å delta på nye type aktiviteter og møte nye typer mennesker.

Studenter og studiesteder

Mange aktører jobber for at folk skal møtes og trives. Og dette er de aktørene Tveter og co retter seg mot.

En av selskapets viktigste målgrupper er studentene. Nær halvparten av norske studenter savner noen å være sammen med, ifølge gründeren.

– Campusene har et høyt aktivitetsnivå og er gruppert på ofte hundrevis av ulike lag og foreninger, sier Tveter.

– Men det er vanskelig å orientere seg. De har et behov for en felles plattform hvor studentene kan finne aktiviteter innenfor feks linjeforening, studenthus eller studielinje, sier hun.

Studentene kan invitere klassen sin eller de andre i sjakkgruppen til en is i sola eller en økt på treningssenteret, forteller Tveter.

Vil samarbeide med kommuner

Privatpersoner som tar i bruk appen, skal ikke betale.

– Vår inntektsmodell er knyttet til avtaler med bedrifter og organisasjoner som ønsker at sine medlemmer eller ansatte skal trives og ha et godt sosialt tilbud.

Tveter forteller videre at de også jobber med en supplerende inntektsstrøm som de kaller «steder å møtes».

Her legges det til rette for at lokalt næringsliv betaler for at deres kafé, kino eller turisthytte presenteres som et forslag til sted å møtes. Disse stedene vil også få mulighet til å gi rabatter eller andre goder til brukerne av appen.

Nå har Joinme 1500 registrerte brukere og to betalende samarbeidspartnere.

De er også i dialog med bydeler og kommuner. Det finnes et stort lokalt aktivitetstilbud som mange innbyggere ikke får med seg. For eksempel innenfor frivilligheten, idretten, kultur og ungdomsarbeid.

– Med Joinme kan dette tilbudet samles på et sted, og folk kan finne andre å dra sammen med - eller invitere hverandre på hyggelige aktiviteter, sier Tveter.

1 av 10 utvalgte på Social impact

I dag teller startupen fem personer, med erfaring innenfor konseptutvikling, UX, app-utvikling og programmering.

Første versjon av appen ble finansiert av inkubatoren Novalab, totalt 610.000 kroner. Joineme har nå kommet til et punkt hvor de prepper seg for å bli klare til ytterligere kapitalinnhenting, forteller Tveter.

De er opptatt av å gjøre en forskjell og jobber derfor for både for å skape en bærekraftig økonomi og en målbar sosial effekt.

Joinme er derfor ekstra stolte av å ha blitt plukket ut til denne høstens Impact Startup, en akselerator for sosiale entreprenører, i regi av Ferd.

– Gjennom dette programmet får vi uvurdelig hjelp til å gjøre kloke valg, og kan utveksle erfaringer med andre som er opptatt av å gjøre en forskjell.