Mat

Völur inngår samarbeid med amerikansk matforedlings-selskap

Det norske slakte-AI-selskapet blir partner med amerikanske Fortifi med hovedsete i Texas. 

Administrerende direktør Anna Turvoll og gründer Robert Ekrem i Völur.
Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet skal kombinere sanntidsdata fra Fortifis automatiserte utstyr med Völurs AI-drevne programvareløsninger for å øke fortjenesten per dyr og redusere klimagassutslipp i kjøttindustrien.

– Dette partnerskapet utvider rekkevidden og mulighetene for begge selskaper, og frigjør enestående økonomisk verdi for våre respektive kunder, sier Massimo Bizzi, administrerende direktør i Fortifi i en pressemelding. 

Völurs administrerende direktør Anna Turvoll er enig:

– Gjennom vår vekstreise har vi omfavnet verdien av samarbeid med fremtidsrettede, strategiske selskaper som Fortifi. Våre komplementære evner gjør at vi kan bringe flere løsninger som er klare for fabrikkgulvet til den globale kjøttindustrien, sier Turvoll.

Völur bruker kunstig intelligens for å forbedre fortjenesten i kjøttindustrien gjennom bedre lagertilgjengelighet og driftseffektivitet. Selskapet hevder også at deres løsninger reduserer CO2-utslipp gjennom mer effektiv produksjonsplanlegging.

Fortifi er basert i The Woodlands i Texas og opererer over hele verden som en ledende plattform for automatisert matprosesseringsutstyr og automatiseringsløsninger.

Saken er skrevet med bruk av kunstig intelligens og kvalitetsikret av Shifters redaksjon. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.