Greentech

Wind Catchings Systems «hemmelige» investor offentliggjort.

Amerikansk gigant satser på norsk vindteknologi

GM vil kommersialisere WCS sin havvind-teknologi
GM vil kommersialisere WCS sin havvind-teknologi
Publisert Sist oppdatert

Sist uke ble det kjent at det norske teknologiselskapet Wind Catching Systems som har en løsning for å bygge en form for vind-vegger til havs og på den måte spare mye areal, hadde hentet 10 millioner dollar i ny kapital.

Selskapet ville ikke på det tidspunktet offentliggjøre hvilken stor industriell aktør som kom inn i emisjonen. Men nå er det kjent at det blir General Motors.

I en melding fra selskapet heter det at GM Ventures, som er General Motors venture-arm, skal bidra til å finansiere utviklingen og kommersialiseringen av teknologien.

Wind Catching Systems og General Motors har i tillegg inngått en strategisk avtale om samarbeid teknologiutvikling.

– Ettersom GM fortsetter å bevege seg mot en hel-elektrisk fremtid, er det kritisk at vi samtidig hjelper frem overgangen til lav-karbon-energikilder i strømnettet, sier Kristen Siemen som er direktør for bærekraft i GM.

WCS-sjef Ole Heggheim sier i en kommentar at ambisjonen er å ha et kommersielt produkt klart for installasjon innen 2027.

I tillegg til GM, har Ferd, Havfonn og North Energy deltatt i emisjonen.

På tegneblokken har WCS-teknologien et strukturelt liv på 50 år, og det skal etter planen koste mindre enn konvensjonell havvind. En WCS-installasjon skal etter planen kunne erstatte fem 15 MW havvindmøller.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS