Daglig leder i NBF, Aslak de Silva, NBF-grunnlegger Hans-Peter Siefen, , OBS-gründer Marius Røed Wang og hans medgründer Christoffer Omberg.
Daglig leder i NBF, Aslak de Silva, NBF-grunnlegger Hans-Peter Siefen, , OBS-gründer Marius Røed Wang og hans medgründer Christoffer Omberg.

Oslo Business Forum inngår samarbeid med finsk konkurrent: -- Mange så den komme lenge før vi gjorde det

Publisert Sist oppdatert

Nå vil gründerne gjøre Oslo-konferansen større enn noensinne, og samle alle deltakerne under samme tak.

Oslo Business Forum er blitt delvis kjøpt opp av konferansegiganten Nordic Business Forum. Formålet med fusjonen er å bidra til Oslo Business Forums fremtidige vekst og utvikling.

Samarbeidet om Obama

− Det har vært en lang prosess. Vi har snakket sammen i 18 måneder, og signerte kontrakten i forrige uke. Dette er et kompetansesamarbeid og vi skal heve kvaliteten både for Oslo Business Forum her i Norge og Nordic Business Forum i Helsinki, sier Christoffer Omberg, administrerende direktør i Oslo Business Forum til Shifter.

Oslo Business Forum har skutt fart de siste årene. Fra å starte som en studentbedrift i 2015 hadde de i fjor en omsetning på 22 millioner kroner, og samlet på fjorårets konferanse rundt 4.000 deltagere da Barack Obama toppet programmet. Nordic Business Forum var mye av nøkkelen til at man blant annet fikk hentet Obama til Oslo, ettersom han allerede var bestilt til konferansen i Finland.

-- Det var det første test-samarbeidet. Vi flyttet konferansen vår til dagen før deres i Helsinki, slik at vi kunne hente inn Obama sammen, forklarer Omberg.

Ingen overraskelse

Nordic Business Forum har nå kjøpt 30 prosent av aksjene i Walkover AS, som driver Oslo Business Forum. Grunnleggerne Christoffer Omberg og Marius Røed Wang vil fortsette som hovedaksjonærer med en samlet eierandel på nesten 70 prosent av aksjene.

Og Omberg forteller at mange så samarbeidet komme.

-- Jeg har fått mange tilbakemeldinger i dag på at mange så dette komme, at de har ventet lenge på det. Jeg tror faktisk mange har sett det komme lenge før vi gjorde det, sier han, og legger til at mange også sliter med å skille konferansene fra hverandre.

-- Denne uka har jeg fått mange meldinger fra folk som gleder seg til "konferansen vår". Så vi blir ofte forvekslet. Nå blir dette litt lettere, forteller Omberg.

Blir en stor konferanse

Nordic Business Forum ble etablert i 2010, og tiltrekker seg 10 000 deltakere til sine årlige konferanser i Helsingfors, Stockholm og Oslo. Årets konferanse i Oslo ble avholdt denne uken, med TedTalk−stjernen Simon Sinek som trekkplaster.

Fra neste år vil altså Oslo−konferansen slås sammen med Oslo Business Forum, som har sin neste konferanse den 25. september i år, med den tidligere britiske statsministeren David Cameron som headliner. Frem til nå har de to konkurrentene hatt til sammen tre konferanser i året i Oslo. Det endrer seg når de fra og med 2020 heller skal ha én større konferanse. Men Omberg tror ikke det vil ha noe negativ innvirkning på økonomien.

-- Nå må vi klare å hente inn de samme inntektene fra en konferanse. Men vi ser en klar trend at mange kommer tilbake på konferansene, men de velger seg bare en i året. Så vi er ganske sikre på at vi kan klare å samle alle deltakerne under samme tak på en konferanse. og da vil det i tillegg bidra til å redusere utgiftene våre, og vi vil kunne tilby billigere pakker, forklarer Omberg.

Lettere å trekke speakere

Den finske konferansen har også rykte på seg til å hente inn store navn til sine konferanser.  Sir Richard Branson, Jack Welch, Arianna Huffington, Arnold Schwarzenegger, Al Gore og Steve Wozniak er bare noen av navnene som har stått på talerlisten. Nå håper OBS−gründerne å dra nytte av de gode kontaktene.

− Vi skal nå legge alle de nordiske konferansene til samme uke, slik at vi kan tilby speakere en full pakke, med konferanse i Helsinki, Stockholm og Oslo. Det er mye lettere å trekke navn fra USA hvis vi kan koble alt sammen, forklarer Omberg.

I tillegg til de nye eierne har Oslo Business Forum rekruttert to nye eksterne styremedlemmer: Anniken Fjelberg, grunnlegger av flere selskaper innen markedsføring, kommunikasjon, design og entreprenørskap, og Tor Haugnes, foreleser og leder av entreprenørskapsstudiet på BI Norwegian Handelshøyskole.

Partene har avtalt å ikke avsløre sluttkurs for aksjekjøpet.