Per Einar Dybvik (t.v.) i StartupLab og Tomas Martin Holtan i Kartverket. Foto: Statens Kartverk

Kartverket posisjonerer seg: Fant fram til StartupLab

Publisert Sist oppdatert

Kartverket og StartupLab skal samarbeide om å dyrke fram teknologibedrifter.

Statens Kartverk har lenge vært en av de offentlige instansene som har vist størst interesse for å samarbeide med teknologigründere. De har selv stort utviklingsmiljø og store mengder kart- og stedsdata som kan brukes i mange forskjellige forretningsideer. Sammen med Difi har Kartverket organisert idékonkurransen #Hack4no, der gründere, næringsliv, utviklere, studenter og andre kreative hoder utfordres til å bruke åpne data fra det offentlige. De beste går videre til #Hack4Norden, der det under Slush-konferansen ble dobbelt norsk, med folklore-appen Hidden og reinsdyr-trackeren SaveMyRaindeer

Viktig rolle

En nylig inngått avtale innebærer at Kartverket blir en av StartupLabs hovedsamarbeidspartnere.

Nøyaktige og rike kart- og posisjoneringsdata åpner for mange nye anvendelser og tjenester spesielt innenfor mobilitetsområdet som droner, selvkjørende biler, ruteplanlegging eller andre produkter som stiller store krav til kvalitetssikrede data. Kartverket kan med sin faglige kompetanse og åpne datakilder spille en viktig rolle for å hjelpe frem flere nye oppstartsbedrifter, sier Per Einar Dybvik, partner i StartupLab, i en pressemelding fra Kartverket.

Alt skjer et sted 

Ved å jobbe med oppstartsbedrifter håper Kartverket å få tilbakemeldinger om hvordan kartdataene kan gjøres mer tilgjengelige.

Alt skjer et sted. Derfor er kart- og stedsdata så sentralt i det meste som utvikles av nye digitale løsninger, og derfor tar vi et ansvar for å bistå oppstartsbedrifter med å høste av den store ressursen som Kartverkets tjenester og databaser er, sier formidlingsdirektør Tomas Martin Holtan i Kartverket i pressemeldingen.

Kartverket følger den teknologiske utviklingen tett for å forstå og sørge for at vår teknologi og data kan tilpasses framtidens behov. Derfor understøtter vi teknologisk utvikling og bruk av stedsrelaterte data og posisjonering, legger Holtan til.


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Hør for øvrig også vår seneste Podcast, med Marianne Bratt Ricketts i Vibbio. Om hvordan hun og Stine Norum bygde et solid selskap i Norge på rekordtid og nå satser internasjonalt. I podcasten forteller hun hvordan Vibbio skal gå fra å være en videoprodusent til å bli et stadig tyngre techselskap – som blant annet bruker avansert plattformteknologi og kunstig intelligens i produksjonslinjen. Ellers om kostskolen, 18-timers-dagene i London, evakuering av landsbyer i Alpene, om å miste noen, om å ha perspektiver og beholde roen i kritiske situasjoner. Og gründertips, gründertips, gründertips!

Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».