Per G. Braathen, og gründerne Nils Olav Rislå (øverst) og Mård Steinar Askim. Foto: Bregaganza, Revio AS.

Per G. Braathen investerer 8 millioner i norsk reiseplattform

Publisert

Revio har 50 prosent markedsandel i Norge. Nå skal de bruke pengene fra reiselivsbaronen til å ekspandere i Europa. 

Flyselskap-arvingen Per G. Braathen, som blant annet eier Dyreparken i Kristiansand og en rekke andre selskaper innen flybransjen og reiseliv, har gjennom investeringsselskapet sitt Breganza kjøpt en eierandel på 35 prosent for 8 millioner kroner i det norske oppstartsselskapet Revio AS. Det priser selskapet til 23 millioner kroner.

Revio AS har siden 2007 utviklet administrasjonsplattformen Qondor for bedriftsreiseselskaper, som lar dem administrere kunder gjennom hele kjøpsreisen.

--I 2007 signerte vi en femårs eksklusivitetsavtale med Via Travel for hele det nordiske markedet. Da avtalen løp ut, bestemte vi oss for å satse ytterligere, sier medgründer Nils Olav Rislå i Revio AS.

Produktet benyttes av en rekke reiseselskaper i Norge og Sverige, og ifølge Rislå, har de en markedsandel på 50 prosent i Norge.

Ikke interessert i venturepenger

Selskapet har hatt inntekter fra konsulentvirksomhet på siden, men i 2013 bestemte de seg for å satse skikkelig. I 2015 deltok de på Tinc-programmet til Innovasjon Norge i Silicon Valley.

--Vi var der i fire uker og lærte masse om å jobbe fokusert, hvordan hente inn investorer, salgstrening osv. Det vi så var at vi måtte jobbe mye mer fokusert enn vi hadde gjort frem til da, og at vi måtte hente inn investorer for å komme raskere ut i markedet. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å bootstrappe selskapet, men vi så hvor mye lenger vi kunne komme med en investor, sier Rislå.

Han forteller at de ikke var interessert i tradisjonelle ventureselskaper eller andre generelle investorer.

--Vi ville ha noen med bransjekunnskap, nettverk og erfaring, så vi så etter en industriell investor. Braathen hadde hørt om oss via et selskapene i hans portefølje som brukte Qondor, og visste at vi skapte verdi, så vi fant tonen fort og gjennomførte emisjonen i oktober, sier Rislå.

Etter emisjonen sitter gründerne Nils Olav Rislå og Mård Steinar Askim på 28 prosent hver og Braathens investorselskap sitter på 35 prosent av aksjene.

LES OGSÅ: Lager "wordpress for reiseapper". Seriegründerne i AiSpot skal ut i Europa neste år

Vil doble omsetningen neste år

Selskapet består av ti ansatte, men har nå planer om å forsterke staben ytterligere. Pengene skal blant annet brukes til å ansette en salgsdirektør for Europe, flere utviklere, samt markedsføring.

--Er dere lønnsomme i dag?

-- Vi regner med å gå i null i 2017. Men vi har gjentagende inntekter på fem millioner kroner, noe vi tror vi kan doble i 2018, sier Rislå.

--Hvorfor ikke hente penger fra mer tradisjonelle investorer?

--Vi har truffet en del venture-investorer og andre, men det klaffet mye bedre med Braathen. Ofte kan man føle seg litt underlegen i møte med investorer, det gjorde vi ikke med Braathens selskap. I tillegg ønsket vi noen med industriell kompetanse. Vi jobber i et nisjemarked, og da trenger vi nettverk og kompetanse. Vi ønsker heller ikke å ha en klar exit-dato. Dette er arbeidsplassene våre, og vi ønsker ikke en exit om fem år. Nå har vi en langsiktig eier og dette er et langsiktig prosjekt for oss, sier Rislå.

--Hva blir den største utfordringen deres?

--Ha ha! Utfordringene står i kø! Det blir en utfordring å finne flinke folk. Det er mange flinke folk i Norge, men ikke alle tør å hoppe på en startup, selv om vi har fått funding. Mange tenker det er en stor risiko, sier Rislå.

Braathen selv mener at Revio har potensial til å bli en stor global aktør.

Christine Steinsholt i Listfully har laget en podcast om hennes gründerreise. Foto: Lucas Weldeghebriel

--Vi har fulgt Qondor-plattformen i noen år og har førstehåndserfaring med de positive resultatene og effektivitetsøkningen det kan gi. Det er et unikt produkt utviklet for gruppereiser og arrangementer, og vi ser det har potensial til å bli en stor global aktør, sier Per G. Braathen i en pressemelding.


 


Podcast alert! Christine har tatt permisjon fra jobben for å starte et selskap. I episode 5 diskuteres kjønn og entreprenørskap.

Last ned podcasten i Itunes eller den podcast-klienten du måtte bruke. 

Hør episoden her.