Video-suksesser slår seg sammen: Verdt 3 milliarder

Publisert   Sist oppdatert

Tandberg-avleggerne Pexip og Videxio blir ett selskap.

Videxio slår sammen sine 60 ansatte med Pexips 90, og flytter sammen i nytt hovedkontor på Lysaker, melder Finansavisen.

Styreleder Kjell Skappel og hans Stavanger Venture blir hovedeier i det fusjonerte selskapet med 10 prosent, mens australieneren Johan Wylie har 6,5 prosent. Gründerne Håkon Dahle, Michel Sagen og Tom Erik Lia har 2 prosent av selskapet som har fått en verdi på over 3 milliarder kroner. Videxio sto for 694 millioner og Pexip 2,3 milliarder i fusjonen.

Pexip har utviklet en teknologiplattform for videokonferanse som både selges direkte og som brukes av Videxio og andre i deres tjenesteplattformer.Videxios forretningsmodell er å tilby abonnement på en ferdig driftet skytjeneste både ved bruk av Pexips plattform og en egenutviklet, skriver Finansavisen.

Pexip-sjef Odd Sverre Østlie vil lede det nye selskapet, mens Videxio-sjef Tom Erik Lia blir kommersiell direktør. Til sammen har de 40 millioner dollar i løpende abonnementsinntekter. Målet nå er tredoble dette de neste tre årene.