Ny podcast med AI-gründer Anita Schjøll Brede: Om kunstig intelligens, om hvor lenge hun skal leve, og hvordan det er å gå konkurs og ut av skapet i Silicon Valley
Anita Schjøll Brede har lært både business og seg selv å kjenne i Silicon Valley. I Shifters siste podcast forteller hun om historien hittil, og hva hun tror må til for å lykkes denne gangen.
Hun husker ennå hun sto på ferga tilbake fra kontoret i San Fransisco. "Oh, shit hva gjør jeg nå," tenkte hun. Nå var hun siste ansatt igjen i en startup som hadde bygd seg opp til over 30 ansatte, og nå bygd seg ned til ingenting. Til og med gründeren hadde pakket sammen og dratt. Anita Schjøll Brede satt igjen med support og kundeservice, i en bedrift som verken hadde administrasjon eller utviklere igjen.
– Nå i ettertid ser jeg at det er mye som burde vært gjort annerledes. Det var et skolebokeksempel på hvordan ting ikke skulle gjøres, som å hente penger fra feil mennesker, forteller Schjøll Brede i Iris AI.
Uenig med investorene
Bedriften var en kommunikasjonsplattform. Det som egentlig bare skulle vært et internship i forbindelse med Gründerskolen, hadde blitt til fast jobb og nærmere to år i startupen. Problemet var samarbeidet med investorene, og blant annet uenigheter knyttet til hvilket marked man skulle sikte seg inn på.
– Selskapet jeg jobbet i var altså konkurs, visumet mitt hadde gått ut, og kjæresten min syntes det var på tide å få meg hjem, sier hun.
Kunstig forsker
Schjøll Brede har tatt med seg erfaringene fra Silicon Valley inn i arbeidet som gründer i Iris AI. Ved hjelp av kunstig intelligens kan verktøyet søke gjennom store mengder forskningsdata og finne relevant stoff. Målet på sikt er å bygge en "forsker" som selv kan skrive rapporter.
I denne ukens podcast kan dere høre mer om dette, samt om hvordan hun gikk ut av skapet, teaterskolen, roboter, levealder, nedfrossede egg, investorjakt, norsk gründerpolitikk og mye annet.