Kimberly Larsen i TimetoRiot

Podcast med Kimberly Larsen: Rusmisbruker da hun var 12, TV-stjerne da hun var 18, og gründer når hun er 36

Publisert Sist oppdatert

Kimberly Larsen tror det er greit at livet har vært litt røft, dersom man skal være gründer. Nå henter TimetoRiot inn millioner for å snu om på det tungrodde og hierarkiske frilansmarkedet for film og tv.

– Jeg husker det som et stort, mørkt hull som jeg krabbet ned i uten å ville, sier Kimberly Larsen om tiden på ungdomshjemmet.

I Shifters podcast forteller den stigende gründerstjerna at hun hadde et problemfylt forhold til en av sine foreldre, og ruset seg for første gang da hun var 12 år. Hun havnet etter hvert på ungdomshjem, men klarte å komme seg ut av den onde sirkelen.

– En av de store fordelene mine var at jeg hadde en lidenskap, og det var drømmen om å bli skuespiller, forteller Larsen.

TV-stjerne

Et par år etter at hun var ute av ungdomshjemmet, var drømmen blitt virkelighet. Hun var da blant 90-tallets kanskje største stjerner på norsk TV, som en av de sentrale skikkelsene i landets første ekte såpeserie – Hotell Cæsar. Som mystiske «Tause Tove».

– Vi var jo de første som var på TV hver dag, men som ikke leste opp nyheter, sier Kimberly Larsen.

Siden har Larsen hatt en rekke programlederposter, og de senere årene jobbet med casting i suksesser som Stjernekamp og Allsang på Grensen.

Provosert av filmlæreren

Lidenskap og erfaring fra at liv som har buttet i mot, har hun nå tatt med seg inn i entreprenørskapet. I Shifters podcast får vi høre hvordan hun fikk ideen til startupen TimetoRiot under filmstudier i England.  Der ble studentene fortalt av lærerne at hvis du jobbet gratis og skikkelig hardt i ti år, ville du kanskje kunne få stille fokuset på neste Harry Potter-film.

– Det provoserte meg helt grenseløst. For det første hadde jeg fått alle jobbene jeg hadde villet ha – alltid. Jeg så på markedet rundt meg og så at det alltid var behov for frilansere, forteller Larsen.

Hun tenkte at det ikke kunne stemme at det var «umulig» å få jobb i den internasjonale filmbransjen, og begynte å gjøre markedsundersøkelser. Hun oppdaget et hierarki som ikke passet overens med en moderne og digital tid. Industrien engasjerte de samme om og om igjen, gjennom sitt nettverk. Det var et kaotisk marked der frilanserne hadde liten forutsigbarhet. Undersøkelsene ble etter hvert til TimetoRiot, en plattform som kobler frilansere mot produksjonsselskaper som trenger arbeidskraft.

– Jeg valgte å droppe ut av filmskolen for å «redde industrien», sier gründeren.

Investorjakt

Kimberly Larsen har de siste månedene hatt utallige møter med investorer. Selskapet er verdsatt til 40 millioner kroner. Det ser ifølge Larsen lovende ut, og selskapet ligger an til å lande en emisjonsrunde på mellom åtte og ni millioner kroner nå i februar.

Den ideelle investoren må dra i den samme retningen og hjelpe selskapet videre, men det må være en person som gründerne trives med.

– De som er øverst på min liste sitter i Norge, fastslår Larsen.

Bommet først

I podcasten forteller hun også hvordan det har vært vanskelig å være gründer uten teknologibakgrunn, og at hun sløste bort 300.000 kroner da hun ikke fikk til den ønskede løsningen med de første utviklerne hun brukte.

Dere får høre hvordan hun synes det var å intervjue Donald Trump i halvannen time. Om fordelene og ulempene til Bergen som gründerby. Om rundene med thaiboxing i Thailand.  Om hvordan det var å bli mor som 17-åring og starte for seg selv. Dessuten om hvorfor hun mener at gründere med ambisjoner bør søke TINC-programmet til Innovasjon Norge, et akseleratorprogram i Silicon Valley. Og mye, mye mer.

Hør hele podcasten med Kimberly Larsen på Shifter. Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».

Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.