Murshid M. Ali, gründer av Huddlestock er ikke populær hos hedgefondene. Foto: Lucas H. Weldeghebriel
Murshid M. Ali, gründer av Huddlestock er ikke populær hos hedgefondene. Foto: Lucas H. Weldeghebriel

Ukens podcast: Huddlestock-gründer fikk beskjed om at han prøvde å selge Uber til taxisjåfører etter et møte med noen hedgefond-folk.

Publisert Sist oppdatert

Shifter har en rekke ganger omtalt fintech-selskapet Huddlestock som nylig hentet penger i en seed-runde. Selskapet lager en digital investeringsplattform som utfordrer fondsforvaltere.

Huddlestock-gründer Murshid M. Ali var ukens gjest i Shifters podcast og fortalte åpent om sine møter med hedgefond-selskaper.

–Vi har hatt mange møter med hedgefond-folk i ulike sammenhenger for å diskutere plattformen med dem. I ett av møtene, satt jeg der og følte meg som verdens største idiot. De liker ikke konseptet i det hele tatt. Det river jo alt i stykker for dem, sier Ali og sikter til at Huddlestock undergraver deres forretningsmodell.

–Etter et av disse møtene så lurte jeg på hvorfor jeg utsatte meg selv for slike situasjoner. Jeg ringte til Michel (co-founder), så sier han:

–Du prøver jo å selge Uber til taxisjåfører. Ha ha!

Ali sier det har vært viktig å forstå hvem de er, hvorfor de er negative og hvordan man kan gå frem.

–De er uendelig mye større og mektigere enn det vi er. Huddlestock er en idé som har fått en funding på størrelse med ti prosent av det en av de gutta får i lønn i året, sier han i podcasten.

I episoden forteller han om bakgrunnen for Huddlestock, og hvordan han selv startet på sin egen gründerreise som blant annet har resultert i et konsulentselskap, en kapsel som skal hjelpe babyer fra å dø av nedkjøling dersom de faller over bord, kontorfellesskapet Mess&Order i Stavanger og tabben som medførte at daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre måtte svare for han på Stortinget.

Abonnér på Shifter i iTunes, eller der du vanligvis lytter på podcaster.