Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) varsler økt satsing på IT-sikkerhet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Regjeringen vil bruke halv milliard på IT-sikkerhet

NTB

NTB

Publisert 25. januar 2019

Regjeringen setter av 497 millioner kroner til styrket IT-sikkerhet gjennom en ekstrabevilgning til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Pengene kommer i forbindelse med en ny strategi for IT-sikkerhet som blir lagt fram i slutten av januar, melder NRK.

Bevilgningen skal brukes på nye sensorer som skal plasseres i Forsvarets datanettverk, modernisering av sensorsystemene og planer om å kunne oppdage også ukjente trusler ved å koble sammen informasjon fra ulike kilder og automatisk analyse.

– IT-sikkerheten har ikke vært god nok, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til NRK i kjølvannet av de to store dataangrepene som nylig har rammet offentlige etater.

Viktige datasystemer var ute av drift i hele Helse sørøst fredag for en uke siden. Samtidig ble nylig minst tre fylkesmannsembeter i fjor høst rammet av dataangrep.

Den nye nasjonale strategien for digital sikkerhet legges fram på onsdag 30. januar, og det nevnte tiltaket regnes som et at de viktigste som presenteres der, får NTB opplyst.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.