Rune Åsprang. Leder for Strim.
Rune Åsprang. Leder for Strim.

RiksTV lanserer ny norsk strømmetjeneste: – Et historisk samarbeid på tvers av aktører

Publisert Sist oppdatert

Strim samler både nasjonale og internasjonaler aktører i én og samme strømme-pakke. 

Appen skal inneholde tusenvis av filmer, serier og TV-programmer - og lar deg strømme live-TV fra mange av de mest sette TV-kanalene i Norge.

– Strim er Norges første strømmetjeneste som samler innhold fra TV 2, TVNorge, HBO Nordic, Disney, Discovery, BBC, Paramount Pictures, Comedy Central og MTV i én og samme tjeneste, sier leder for Strim, Rune Åsprang i en pressemelding.

– Dette er bare starten. Etter hvert regner vi med å få enda flere innholdsleverandører på plass.

Strim blir straks tilgjengelig på PC og Mac, Apple TV via Chromecast, nettbrett og smarttelefoner, ifølge pressemeldingen.

– Strim er en satsing som først og fremst er rettet mot de som ikke har eller ikke lenger bruker tradisjonelle TV-pakker. I det norske markedet har det manglet gode alternativer for de som ønsker en strømmetjeneste som samler godt og populært innhold fra flere innholdsprodusenter, sier Åsprang.

– Alle de hundretusenvis som velger bort tradisjonelle TV-pakker har i dag fått et alternativ som vi mener skal bite fra seg i konkurransen mot andre strømmetjenester.

Internasjonal konkurranse

Åsprang er godt fornøyd med at bransjen i Norge samler seg rundt strømmetjenesten Strim for å møte den internasjonale strømmekonkurransen.

– Dette er et historisk samarbeid på tvers av aktører i Norge, ikke minst for å møte konkurransen fra internasjonale aktører som Netflix med flere. Nå har vi samlet både nasjonale og internasjonale aktører i én og samme strømme-pakke.

I TV 2 ønsker de Strim velkommen.

– For TV 2 er det viktig at vi når ut med alt det gode innholdet vårt, både via TV 2 Sumo og våre partneres strømmetjenester. Strim er et spennende og nyskapende initiativ i det norske TV-markedet, og vi ser frem imot å være en del av denne satsingen, sier sjefredaktør og adm. dir. Olav T. Sandnes.

Discovery-sjefen i Norge gleder også seg over lanseringen.

– Vi har alltid hatt et godt samarbeid med RiksTV, og vi er glade for å være med på denne lanseringen. For oss er det viktig å være tilgjengelig for seerne på deres premisser. Det bidrar forhåpentligvis Strim til, sier adm. dir. Tine Austvoll Jensen.

Bak strømmetjenesten Strim står RiksTV, som leverer TV over fiber - og det digitale bakkenettet.

Powered by Labrador CMS