Sondre Gravir ble spådd å være en mulig kandidat til stillingen som konsernsjef i Schibsted, men skal nå gjøre Sats Group stort i Europa.
Sondre Gravir ble spådd å være en mulig kandidat til stillingen som konsernsjef i Schibsted, men skal nå gjøre Sats Group stort i Europa.

Sondre Gravir forlater Schibsted -- skal bli ledende innen fitness

Publisert Sist oppdatert

Sondre Gravir skal gjøre Sats Group til Europas ledende konsern innen fitness.

Etter 11 år i Schibsted, slutter Sondre Gravir som toppsjef for Schibsteds rubrikksjanger. Han går til en stilling som administrerende direktør i Sats Group, og konsernsjef Rolv Erik Ryssdal vil fungere som sjef for Schibsteds Marketplaces inntil Gravirs etterfølger skal tiltre stillingen, skriver Kampanje.

I en pressemelding Kampanje henviser til, forteller Gravir at valget om å slutte i Schibsted ikke har vært noen lett avgjørelse å ta.

-- Schibsted er et fantastisk selskap og det er et annerledes, bedre og sterkere Schibsted nå enn da jeg ble med for 11 år siden. Jeg er så stolt over teamene som jobber her og alt vi har fått til. Vi har flotte mennesker og veldig sterk vekst i våre markedsplasser rundt om i Europa og Latin-Amerika, sier han i pressemeldingen.

Mister en venn

Gravir har vært administrerende direktør i Finn, Bergens Tidende og Aftenposten, og har blitt nevnt som en mulig kandidat for stillingen som konsernsjef i Schibsted, etter at Ryssdal går av. Denne muligheten blir det altså ikke noe av, og Ryssdal forteller i pressemeldingen at han ikke bare mister en kollega, men også en venn.

-- Sondre har vært en enestående leder i de årene han har jobbet for Schibsted og vi vil savne evnene og kompetansen hans. I løpet av de siste årene har vi jobbet tett sammen og utviklet et vennskap. Jeg vil savne han som en person og hans positive personlighet, og jeg er lei meg for at han forlater oss, sier Ryssdal.

Samtidig finner han trygghet i at selskapet har mange sterke ledere med mangfoldig erfaring.

Med Gravirs nye jobb i Sats-gruppen, har han flyttet seg til en helt annen bransje. Sats-gruppen driver 240 treningssentre, med totalt 660.000 medlemmer og 8.000 ansatte. Når selskapet nå skal børsnoteres, er planen at Sats Group skal bli Europas ledende konsern innen fitness.

-- Jeg kommer til å savne mine Schibsted-kolleger og den fantastiske Schibsted-kulturen. Samtidig er jeg også veldig spent på å ta på meg rollen som administrerende direktør i Sats-gruppen. Det er et flott selskap med et oppdrag jeg sterkt stiller meg bak: Å gjøre folk sunnere og lykkeligere. Jeg har vært medlem selv i mange år, og sammen med det store laget i Sats vil vi skape det ledende europeiske treningskonsernet, sier Gravir i pressemeldingen.