Sharebox. Foto: Sharebox
Sharebox. Foto: Sharebox

Norske Sharebox kjøper opp konkurrent

Publisert Sist oppdatert

Sharebox overtar spanske Swapsafe, og får danske KeyKeeper med på kjøpet. Nå satser selskapet på nye markeder.

-- Det er en gledens dag på Hisøy når vi nå kan befeste vår posisjon som den største aktøren innen nøkkelutveksling i Skandinavia, sier CEO Arne Eivind Andersen i Sharebox i en pressemelding.

 Arne Eivind Andersen. Daglig leder og gründer i Sharebox. Foto: Sharebox.
Arne Eivind Andersen. Daglig leder og gründer i Sharebox. Foto: Sharebox.

Det var etter at Swapsafe fikk økonomiske problemer at det ble mulig for Sharebox å sikre seg rettigheter til deres skap og systemer, samt deres kundeprosjekter og nøkkelaktiviteter gjennom KeyKeeper.

Skal ekspandere til nye markeder

Grunnlegger Christian Dehn av KeyKeeper har allerede vært Sharebox sin representant i Danmark siden høsten 2017. Han har også blitt medeier i selskapet.

-- Det er inspirerende å komme inn i her og være med på videre vekst sammen. Nå vil vi videre ut og ta markedsandeler i flere land, sier Dehn i en pressemelding.

Sharebox har allerede en omfattende avtale med Reitan-konsernet i Norge. Reitan Convenience eier en rekke kiosker i Nederland, Spania og de baltiske landene og Andersen tror samarbeidet i Norge vil kunne være en god inngang til disse markedene.

Sharebox ble startet i 2015 på Hisøya, sørvest for Arendal. Nylig hentet selskapet 5 millioner kroner med en verdsettelse på 27 millioner kroner. Etter emisjonen satt Andersen på 32,3 prosent av aksjene.

Powered by Labrador CMS