Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Anzyz Technologies prises til 100 millioner

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 16. november 2018

Anzyz Technologies utvikler språkteknologi som skal kunne forstå alle språk, og prises nå til over 100 millioner. 

Selskapet var nylig blant finalistene da «Startup of the Year» skulle kåres under Norwegian Startup Awards. Anzyz Technologies omsatte for omkring én million i 2017, og gikk omtrent i null. Nå er det Grimstad-baserte selskapet, som utvikler kunstig intelligens, priset til 100 millioner, og neste år er håpet at verdien øker til det dobbelte.

— Vi er nå endelig over i en fase der vi ikke bare driver med forskning og utvikling, men produksjon, sier styreleder Per Morten Hoff, til Dagens Næringsliv.

Anzyz Technologies baserer seg på et dataprogram utviklet av Ole-Christoffer Granmo, professor i kunstig intelligens ved Universitetet i Agder. I løpet av 2018 har det blitt gjennomført to kapitalinnhentinger.

— Ofte møtt med skepsis

Selskapet er i tillegg i gang med planer om en større emisjon på 70 — 90 millioner kroner, i løpet av første halvår neste år. Deres forrige emisjon var på fem millioner.

— Vi er optimister, men tar altså tid å gå fra forskning til å signere kontrakter og få inntekter. Vi blir ofte møtt med skepsis. Mange tror ikke vår teknologi kan levere det vi sier. Dermed må vi bruke en del ressurser på å bevise at det vi sier er riktig, sier Hoff som nå jobber med å ansette mange flere på selskapets kontor i Grimstad.

Han forteller at der IT-bransjen ofte ikke så lett får tilgang på de rette hodene, har ikke Anzyz Technologies det problemet.

— Vi må ansette folk innen både prosjektledelse, salg og markedsføring. Men mens IT-bransjen generelt sliter med å få tak i folk, har vi god pågang blant annet takket være at universitetet utdanner masse flinke folk innen kunstig intelligens, sier Hoff.