Videonestor inn i Kubicam.

Spytter 13 millioner inn i et videokamera-selskap og tar styrelederposten

Lucas Weldeghebriel

Lucas Weldeghebriel

Journalist og gründer i Shifter

Publisert 7. juni 2016

Australsk videokonferanse-nestor putter 13 friske millioner inn i norske Kubicam.

– Jeg har valgt å gå «all-inn» i Kubicam, da jeg ser et selskap med enormt potensial og et voksende marked for sitt fantastiske kamera og teknologi, sier Graham Williams i en pressemelding.

Nestoren innen videokonferansesystemer har 36 års fartstid som selskapsbygger. Han har blant annet vært med å bygge australske iVision fra å være et lite selskap som drev med utleie av AV-utstyr til å bli en av de ledende telekonferanseaktørene i APAC-området (Asia og stillehavet).

I 2013-2016 satt han inn i styret til norske møteplattformselskapet Pexip, og nå er han klar for styreldervervet og en investering på 13 millioner kroner, som tilsvarer en aksjepost på 10 prosent i Kubicam.

LITE OG MOBILT: Kubicam-kameraet er lite, hendig og har en synsvinkel på 120 grader. Foto: Lucas H. Weldeghebriel
LITE OG MOBILT: Kubicam-kameraet er lite, hendig og har en synsvinkel på 120 grader. Foto: Lucas H. Weldeghebriel

Selskapet har utviklet et lite kamera for videokonferanse, som er mobilt og er et vesentlig billigere alternativ til dagens tradisjonelle videokonferansesystemer.

Kameraet har en synsvinkel på 120 grader og automatisk zoom. Kubicam har tidligere fått oppmerksomhet fordi Google har fattet interesse for produktet. I teamet bak Kubicam har mange bakgrunn fra Cisco og Tandberg.

Kubicam startet med to ansatte i 2013, Stein Ove Eriksen og Anders Eikenes og har i dag vokst til et selskap med 15 ansatte og kontorer i Oslo, Palo Alto og Bangalore.

Selskapet gjennomførte nylig sin serie-A-runde, og hentet totalt inn 21 millioner kroner, som verdsetter selskapet til 130 millioner kroner. 13 millioner kommer fra den kommende styrelederen Graham Williams.

– Jeg vil bruke min over 35-årige erfaring fra bransjen til å ta selskapet globalt og jeg tror vi kan ta verden med storm, sier Williams.

Eierfordelingen er, ifølge DN, som følger:

Kubicam Holding AS (Eikenes og Eriksen): 27 prosent
Ansatte: 15 prosent
Procap AS (Thomas C. Holst): 13 prosent
GJEH PTY & G&J (Graham Williams): 10 prosent
Staff Finans AS: 9 prosent
Meortun Capital AS: 8 prosent
Founders Fund 1 AS (StartupLab): 8 prosent

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.