Intelecy utvikler AI-teknologi som skal hjelpe bedrifter å bedre utnytte driftshistorikken sin. Fra venstre til høyre: Bertil Helseth, Magdalena Kowalczyk, Leif Larsen, Espen Davidsen.

De startet i fjor, nå henter AI-gründerne 10 millioner fra kjente investorer

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 22. januar 2018

Intelecy har tungvektere som Tine og Fortum på kundelisten, nå har de også fått tungvektere blant investorene. 

Intelecy — et AI-selskap som tilbyr kunder avansert dataanalyse — ble etablert i 2017, og har i løpet av kort tid blitt et kjent navn hos flere norske merkevarer. Intelecy hjelper prosess- og produksjonsbedrifter til bedre å utnytte driftshistorikk.

— Vår visjon er å bidra til en bærekraftig industrialisering ved å tilby renere industriproduksjon med færre ulykker, lavere forbruk og redusert miljøbelastning, sier gründer Bertil Helseth i pressemeldingen.

— Må ha internasjonalt vekstpotensial

Det er Investinor og Skagerak Maturo som nå går inn på eiersiden i AI-selskapet.

— Vi leter etter teknologiselskaper som utvikler morgendagens løsninger for maskinlæring og kunstig intelligens. De må ha internasjonalt vekstpotensial fra dag én. Intelecy er et slikt selskap, og vi gleder oss til å følge utviklingen videre, forteller Erik Edvard Tønnesen, partner i Skagerak Maturo, i pressemeldingen.

AI som hyllevare

Selskapet, som for tiden er i en rekrutteringsfase, er på jakt etter flere pilotkunder også. Espen Davidsen i Intelcy sier til Shifter at selskapet har som mål at de i løpet av 2018 skal ha utvidet kundelisten ytterligere.

— Vi er godt på vei til å nå målene våre. Sammen med Tine har vi vist at teknologien virker,  og nå verifiserer og justerer vi løsninger i AI-teknologien, slik at den passer for flest mulig og kan bli en hyllevare. Vi trenger kapasitet og flere ansatte for å kunne vokse ytterligere. Vi har funding og pilotkunder på plass, så nå er det fart vi trenger, sier Davidsen til Shifter.

Vi benytter cookies på shifter.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. OK, jeg forstår.