Matthias Dill, Managing Director at Statkraft Ventures, Thorsten Heller, CEO i Greenbird og Arne Morteani, partner i ETF Partners.

Statkraft Ventures og ETF Partners investerer 43 millioner kroner i Greenbird. Lot seg overbevise av visjonen og energien i teamet

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 10. november 2016

Den statlige kraftgigantens investeringsarm går inn i programvarehuset Greenbird Integration Technology AS. Og det så det monner.

Investeringen fra Statkraft Ventures og ETF Partners beskrives som en av de største såkalte A-rundene her til lands.

Greenbird er spesialist på integrasjon av IT-systemer, og i en pressemeldingen beskrives programvareleverandøren som både voksende og lønnsom. Blant kundene er nettselskaper som representerer mer enn 80 prosent av det norske markedet. Nå utvikler det Oslo-baserte selskapet sin internasjonale kundebase. Tjenesten Metercloud.io og Ghostwriter leveres som Software as a Service, og hjelper nettselskaper med en IT-arkitektur for drift av smarte målere for strøm, ifølge pressemeldingen.

IT-arkitekturen for smart måling av strøm beskrives som kompleks og krever integrasjonsløsninger som sikrer rask implementering og framtidig fleksibilitet. Metercoud.io er en integrasjonstjeneste som håndterer data fra smarte målere av strøm og oppkobling til etablerte systemer. Ny teknologi og nye IT-systemer kan derfor settes i drift i løpet av noen dager i stedet for flere måneder.

Ledende leverandør

– I Statkraft Ventures er vi klar over utfordringene knyttet til integrasjon av IT-systemer når strømnettet blir stadig mer intelligent. For å sikre avkastning på investeringene i smarte strømnett, må IT-systemene tilpasse seg raskt. Greenbird tilbyr nettopp denne fleksibiliteten og leverer dette som en nettskytjeneste. Etter å ha etablert seg som en ledende leverandør i Norge, ser vi en stor mulighet for at Greenbird kan vokse globalt, sier Matthias Dill, managing director i Statkraft Ventures, i pressemeldingen.

Arne Morteani i ETF Partners sier at de lot seg overbevise av visjonen og energien i teamet til Greenbird.

– De har identifisert et virkelig behov i markedet og ledende nettselskap har allerede tatt i bruk deres Metercloud.io integrasjonstjeneste. Vi er stolte over å kunne tilføre kapital for å sikre videre vekst for Greenbird, sier han i pressemeldingen.

Senker barrierer

CEO Thorstein Heller i Greenbird viser til at tradisjonell systemintegrasjon ikke er egnet for drift av smarte strømmålere.

– Vi trenger en helt ny tilnærming. Metercloud.io er en integrasjonstjeneste som er utviklet for å kjøre i nettskyen. Tjenesten reduserer påkrevd tid for systemintegrasjon fra opptil 12 måneder til mindre enn en måned. Ikke minst vil Metercloud.io være grunnlaget for en IT-arkitektur som utvikler seg etterhvert som nettselskaper vil ta i bruk avanserte fordeler med smarte målere av strøm. Vi konkurrerer ikke med andre «big data»-programvareleverandører, men senker barrierene for alle i økosystemet, hevder han.

 

Om Greenbird

 Greenbird er et norsk programvare- og løsningsselskap. Selskapet har hovedkontor i Oslo. Greenbird er leverer integrasjonsløsninger og betjener nettselskap som eier mer enn 80 % av det norske markedet. Integrasjonstjenesten Metercloud.io støtter transformasjonen mot digitale nettselskap og smarte nett.

www.greenbird.com

Om Statkraft Ventures

 Statkraft Ventures GmbH er et europeisk venture capital-selskap som jobber med entreprenører som leverer disruptive løsninger i energibransjen. Selskapet er støttet av Statkraft Group, Europas største produsent av fornybar energi. Statkraft Ventures investerer med tradisjonelle vilkår for venture capital. Selskapet investerer årlig 10 millioner euro.

www.statkraftventures.com

Om ETF Partners

ETF Partners støtter talentfulle entreprenører og ledere med kapital og erfaring. Midlene kommer fra institusjonelle investorer, globale konsern og familieinvesteringer. De ønsker å investere i teknologiselskaper som gjør en forskjell. De kaller det ‘bærekraft gjennom innovasjon’. Environmental Technologies Fund og Environmental Technologies Fund 2 L.P. er støttet av EU gjennom ‘Competitiveness and Innovation Framework Programme’ (CIP).