Svensker kjøper norske «gründerhjelpere»

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 30. september 2018

MovieMask, Staaker, Blueye og Wiral er blant de som har fått hjelp av Inventas — industridesignerne som nå blir kjøpt opp av Acando.

Det svenske teknologi- og konsulentselskapet gjør sitt fjerde oppkjøp i Norge, melder Finansavisen. Denne gangen er det en bedrift som har vært avgjørende for en rekke norske startups.

Svenskene har trolig betalt mellom 20 og 40 millioner for industridesignerne i Inventas, anslår Finansavisen.

– Vi ser på dette kjøpet som en form for vertikal integrasjon. Med dette kjøpet kupper vi en hel verdikjede i det norske markedet, og vi går head on mot konkurrentene våre, Data Respons og Semcon Devotek, sier Norgessjef Sven Ivar Mørch i Acando.

Inventas ble etablert i 1997 med ansatte fra NTNU og Sintef. Bedriften har hele tiden hatt som visjon å koble sammen designere og ingeniører. Inventas har 55 ansatte fordelt på hovedkontoret i Trondheim og filialene i Oslo, Molde, Bergen, Stavanger og Kristiansand, skriver Finansavisen.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.