Telenor-sjef blir innovasjonssjef for ingeniørkjempe

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 6. desember 2017

Den nyopprettede stillingen i Rambølls toppledelse skal bidra til å gjøre det globale selskapet til en vinner i digitaliseringskampen.

Hilde Tonne har vært en del av konsernledelsen i Telenor i åtte år, blant annet som konserndirektør for industriell utvikling og som nestleder for Telenor Asia. Forut for dette var Tonne teknologi- og forskningsdirektør i Hydro Oil & Energy.

Det forventes at digitalisering vil påvirke og endre rådgiverbransjen i årene fremover, skriver Rambøll-gruppen i en pressemelding. Derfor har digitalisering topp-prioritet i den rådgivende ingeniørkjempens strategi.

— Vi ønsker å være ledende i den digitale utviklingen, dette betyr at vi som selskap må endre og utvikle oss. Hilde er en svært erfaren leder med bred internasjonal erfaring fra bransjer som har gjennomgått store og raske digitale transformasjoner. Hun er en sterk profil for digitalisering og innovasjon i Rambøll, sier Jens-Peter Saul, konsernsjef for Rambøll Gruppen i pressemeldingen.

— Jeg gleder meg til å bidra til å lede Rambøll inn i en mer digital fremtid. Digitalisering vil bli fullt integrert i den daglige driften av selskapet og vil definere hvordan vi jobber og samhandler med våre kunder. Nye digitale løsninger og tjenester krever ny kompetanse, nye måter å jobbe sammen på og en fremtidsrettet endringsvilje. Jeg gleder meg til å gjøre denne forandringen med mine nye kolleger i Rambøll, sier Hilde Tonne.

I 2016 ledet Hilde Tonne stiftelsen av Digital Norway, et næringslivsdrevet initiativ for å digitalisere norske virksomheter. Målet er å utvikle arenaer for deling av kompetanse og kunnskap på tvers av selskaper og bransjer. I dag sitter hun som leder av Digital Norways Advisory board.

Tonne har tidligere hatt flere styremedlemmer og er for tiden styreleder i Danske Bank og styreleder for Hafslund AS.

Hun er utdannet sivilingeniør innen petroleumsteknologi, og har fullført lederkurs på INSEAD og IMD. Hun tiltrer stillingen som innovasjons- og digitaliseringsdirektør 1. januar 2018.