startuplab

Telenor og StartupLab starter tre måneders akselerator

Lucas Weldeghebriel

Lucas Weldeghebriel

Journalist og gründer i Shifter

Publisert 8. juni 2016

Seks selskaper. Tre måneder. 1,3 millioner kroner hver. Hva blir resultatet?

– Alle selskaper med sterke produkter og tjenester innen temaer som tingenes internett, bedriftstjenester, meldingstjenester, sim-mobilteknologi, lagring, sikkerhet, finansielle tjenester, helse, spill utdannelse og underholdning bør søke. Vi plukker ut de selskapene som virkelig har evnen til å bevege seg raskt og som har kommet såpass langt at de nærmer seg markedslansering, sier Rolf Assev, partner ved StartupLab i en pressemelding.

Telenor og StartupLab går sammen om å teste ut en ny akseleratormodell, hvor hvert utvalgte selskap får investert 1,3 millioner kroner fra dag én, i tillegg til coaching fra et team med erfarne gründere.

Seks selskaper skal få sjansen over det tre måneder lange programmet til å bevise hva de er gode for.

-Hvem er coachene?

-Vi skreddersyr teamet avhengig av hvilke selskaper som blir plukket ut. Hele Founders fund stiller seg bak og vi har 60 mentorer i vårt Industry Expert-nettverk som vi vil trekke på, sier Rolf Assev til Shifter.

Han forteller at de er i ferd med å opprette «Founders Fund II» og at det der også er en rekke nye personer som vil bidra.

-Hovedcoach blir en av oss i StartupLab, som vil jobbe med selskapene på daglig basis – men som vil trekke inn øvrige mentorer etter behov, sier Assev.

Hjelpe selskaper med å få første kunde

– Gründermiljøene etterspør som regel to ting av oss: vår kompetanse og våre distribusjonskanaler. Det skal vi levere på og vi ønsker å hjelpe selskapene med å få deres første kunder, skriver innovasjonssjef for mobil i Telenor Norge, Gisle Pedersen i en pressemelding.

Telenor jobber med gründermiljøer i 13 land og har blant annet et internt gründerprogram.

– Det er kritisk for oss som teknologiselskap å jobbe tett opp mot oppstartsmiljøer i hele verden. Samtidig vet vi at vi kan spille en viktig rolle for gründerne ved å bidra med kompetanse og nettverk. Er produktet rett kan også vi bli deres første kunde, sier Pedersen.

Tidligere på onsdag ble det annonsert at StartupLab mottar seks millioner pre-såkornsmidler til å investere i startups. Disse må matches med minst 50 prosent av private investorer.  Disse pengene vil kunne bli benyttet i dette programmet.

Krav til søkerne:

  • En norsk tech startup innenfor b2b eller b2c, gjerne som ser muligheter til å nå sine kunder i samarbeide med Telenor Norge
  • Et ambisiøst team på minimum to personer.
  • Globale ambisjoner.
  • Har lansert første produkt eller er i ferd med å lansere innenfor neste seks måneder.
  • Vil flytte teamet til StartupLab i perioden september, oktober og november.

Søknadsfristen for programmet er 19. juni.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.