Dara Khosrowshahi er mannen i midten, og blir ny toppsjef i Uber. Foto: World Travel & Tourism Council, Flickr
Dara Khosrowshahi er mannen i midten, og blir ny toppsjef i Uber. Foto: World Travel & Tourism Council, Flickr

Fra en godt betalt reise til en annen godt betalt reise: Ubers nye toppsjef

Publisert Sist oppdatert
Expedias administrerende direktør Dara Khosrowshahi går sannsynligvis fra en av tech-verdenes mest innbringende jobber, til å bli Ubers nye toppsjef. 

Etter tre dager med møter, stemte Ubers styre for å ansette Khosrowshahi sent søndag kveld.

Khosrowshahi har vært administrerende direktør for Expedia siden august 2015. Nettstedet er et av de største reisebyråene i verden.

Han fikk en god dose oppmerksomhet da han i 2015 ble registrert med en lønn på 95 millioner dollar, fordelt mellom 1 million in inntekt, 2,8 millioner i bonus og 91 millioner i opsjonsgevinst. Ifølge Fortune var hans store pott med opsjoner en del av den langsiktige avtalen mellom han og selskapet, som sa at han skulle være i Expedia inntil september 2020. I og med at han nå ikke blir frem til 2020 på grunn av lederjobben i Uber, må det antas at han får greit betalt også i sin nye jobb.

Khosrowshahi erstatter i såfall grunnlegger Travis Kalanick. Den nye sjefen får i oppgave å endre Ubers kultur som har omfattet seksuell trakassering og påstander om bedrag og bedriftsspionasje. Uber har også tapt millioner av dollar hvert kvartal samtidig som selskapet fortsetter å ekspandere og investere i selvkjørende biler.

Uber finnes i dag i 70 land, også Norge, og opererer i mer enn 500 byer. Tjenesten er blitt forbudt flere steder.

I mai ble det kjent at amerikanske myndigheter etterforsker Uber for å ha brukt hemmelig programvare for å kunne operere i områder de var utestengt fra.

(NTB)

Powered by Labrador CMS