Victoria Terjesen er ny fintech-sjef i Accenture Norge.

Victoria Terjesen blir fintech-leder i Accenture Norge

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 25. februar 2019

Accenture Financial Services henter fra ODIN-fondene. 

Victoria Terjesen blir ansvarlig for fintech-agendaen i Accenture Norge, inkludert utvikling av partnerskapsstrategi og modeller for samarbeid mellom fintechselskaper og tradisjonelle aktører.

– Hvorfor gikk du for akkurat denne jobben?

– Jeg liker å være der det skjer og lære nye ting. Mitt inntrykk er at Accenture lenge har vært gode på tech-siden, og at man for lengst er ferdig med å prate om alt som skjer, men over lang tid heller har jobbet for å bli ekstremt gode på å faktisk implementere og bruke denne teknologien som alle snakker om, sier Terjesen – og legger til:

– Det som før kanskje var litt mer «nice to have» er nå «need to have» i mange bedrifter. Ny teknologi og reguleringer gjør at etablerte aktører blir utfordret av selskaper utenfor bransjen og nye aktører med nye forretningsmodeller, produkter og tjenester.

– Helhetlig forståelse

Terjesen kommer fra fra ODIN Forvaltning – der hun bygget opp en stilling som spare- og investeringsøkonom. Terjesen sitter også i styret i Finansmarkedsfondet og fintech-selskapet Duvi.

– Vi kan lese ukentlig om nye fintech-selskaper og om de store bankene som tar i bruk ny teknologi, og for at det skal bli magi, så er det ofte et konsulenthus inne og bistår. Jeg opplever at Accenture er lengst fremme med å få til denne magien gjennom å kombinere dyp bransjekompetanse og kundeinnsikt med helhetlig forståelse for forretningsverdien i ny teknologi, sier hun.

– Hva ser du frem til?

– Jeg ser frem til å komme mer nedi puddingen på det som skjer i fintech-miljøene og se på ulike typer samarbeid for å kunne implementere gode tjenester og produkter hos våre kunder. Etter å ha fått blitt med på noe av reisen til Duvi, så har det gitt mersmak. Det gir meg en enorm energi å få kunne være kreativ, innovativ og finne løsninger, og jeg er sikker på at dette er egenskaper jeg kan få bruk for i ny jobb, sier Terjesen.

Regulatorisk sandkasse

Hun mener Norge ligger langt framme på noen områder innen fintech – særlig innen identifisering og sikkerhet, men at et globalt selskap som Accenture kan gjøre det lettere å få med seg hva som rører seg i andre deler av verden.

– Jeg håper samtidig at nå som ballen ligger hos Finanstilsynet med å utvikle en regulatoriske sandkasse der man kan teste ut konsepter og få veiledning, så vil det gjøre det enklere og billigere for gode ideer og komme i live, sier Terjesen.

Men det er ikke plass til alle:

– På en annen side så har antall fintech-selskaper globalt eksplodert, og det er ikke plass til alle, så det blir spennende fremover å se om konsolideringer og partnerskap vil føre til at vi få noen ledende «vinnere» blant de mindre aktørene, sier hun.

Jon Erik Medhus, leder av FutureTech i Accenture Consulting, gleder seg over nyansettelsen.

– Noe av jobben vår som rådgivere innen bank og forsikring for tiden er å være tett på fintechmiljøet, sånn at vi kan identifisere win-win-situasjoner hvor de etablerte og fintechselskapene kan utfylle hverandre. Dette blir bare viktigere og viktigere, og vi er henrykt over å ha fått inn Victoria for å videre styrke og formalisere satsningen vår på området, sier Medhus.

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.