Attensi-teamet: Fra venstre: Anne Lise Waal, Krister Kristiansen, Bjarne Johnson.

Viking Venture tar nytt jafs av spillæringsselskapet Attensi

Publisert Sist oppdatert

Millionbeløpet er hemmelig, men etter at Attensi har kapret flere internasjonale storkunder den siste tiden, er prisen trolig betydelig høyere enn før.

-- Attensi er et kjempespennende selskap, som utvikler seg bra, og får oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt, sier partner Eivind Bergsmyr i Viking Venture om tech-selskapet som spesialiserer seg på spillbasert opplæring for næringslivet.

Den nye investeringen skjer ett år etter at de norske investorene sikret seg 30 prosent av Attensi-aksjene for 53,5 millioner kroner. I likhet med forrige gang skjer det i en kombinasjon av en emisjon og et aksjekjøp, og investeringsselskapet sitter nå på 44 prosent av aksjene. Bergsmyr ønsker ikke å si hvor mye de har måttet ut med denne gangen.

-- Men med en god utvikling er det vel en betydelig høyere pris?

-- Selskapet utvikler seg bra og får nye kunder, også internasjonalt. Det viser at teknologiplattformen skalerer, og det påvirker totalvurderingen, sier Bergsmyr.

Fremgang i UK

Selv med fjorårets verdivurdering på 157 millioner kroner ville de nevnte aksjene kostet 22 millioner kroner, og med storkundene som Attensi har fått blant annet i Storbritannia, er beløpet sannsynligvis langt høyere enn det.

Selskapet har siden i fjor etablert seg med et eget kontor i London, der de har signert blant annet «food to go»-selskapene Eat og ITSU.

-- De er veldig førnøyd med tjenesten til Attensi, og snakker varmt om selskapet i mange offentlig sammenhenger, forteller Bergsmyr.

Han viser til at det er veldig stort opplæringsbehov i denne type bransjer, og at simuleringsløsningen til Attensi gjør at de effektivt og enkelt kan sluse inn nyansatte.

Greit å være minoritet

-- 44 prosent nærmer seg 50 prosent. Hva er strategien deres for eierskapet?

-- Vi ønsker å ha en god posisjon, men for oss er det viktigst å jobbe godt med selskapet og hjelpe de i riktig ledning. Om vi eier 49 eller 51 prosent har ingen betydning for oss.

-- Hva er målet deres med Attensi på sikt?

-- Vi har et felles mål med ledelsen og de ansatte i selskapet. Det er å vokse og utvikle seg, og bli en stort og toneangivende innen spillbasert opplæring i verden. Da må vi vokse betydelig.

Skryter av Viking

Styreleder og gründer Odd Skarheim er fornøyd med at investorene ønsker å øke sin andel.

-- Viking Venture har gjennom vårt første samarbeidsår vært en strålende partner. Det er veldig hyggelig for aksjonærer og investorer at de bekrefter en betydelig verdiøkning gjennom sin nye investering, samt sin fremtidstro på selskapet, sier Skarheim.

-- Hvorfor akkurat nå?

-- Dette er et av flere ledd i selskapets strategi for å bygge et tydelig globalt lederskap innenfor gamified simuleringsbasert trening av store organisasjoner.

Plussprosjekt

Attensi har vært lønnsomt helt fra starten i 2009, og har de siste årene økt antall ansatte fra 5 til over 40 samtidig som omsetning har blitt mangedoblet.

I Norge har de største kundene vært blant annet NorgesGruppen, DNV-GL, Boots og Elkjøp. I tillegg til kontorene i Oslo og London, har selskapet et kontor i Palo Alto i California.

Foruten Viking Venture har Attensi et knippe mindre investorer, blant andre Trond Riiber Knudsen. Selskapet er forøvrig eid av gründerne og de ansatte.