Rune Bjerke (t.h), konsernsjef i DNB og påtroppende styreleder i Vipps, og Finn Haugan, konsernsjef i SpareBank 1 SMN på vegne av SpareBank 1-alliansen tidligere i år, da det ble klart at flere banker satser sammen på Vipps. Litt senere på året var det klart at Vipps, BankID og BankAxept slås sammen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Finansdepartementet sier ja Vipps-fusjon

Publisert Sist oppdatert

Finansdepartementet gir klarsignal til det som trolig blir Nordens største selskap innen betalingstjenester. Vipps, BankAxept og BankID får slå seg sammen.

− Hver for seg har selskapene levert markedsledende tjenester, sammen skal vi levere enkle brukeropplevelser i verdensklasse, sier Vipps-sjef Rune Garborg i en pressemelding.

Tidligere har både Finanstilsynet og Konkurransetilsynet godkjent fusjonen under visse forutsetninger. Blant annet stilte Konkurransetilsynet krav om at det nye selskapet blant annet tilbyr BankID-tjenester på ikke-diskriminerende vilkår til konkurrenter.

Selskapet, som er eid av norske banker, hevder selv at de blir Nordens største innen betaling og identifisering. Planen er nå å gjøre det lettere å bruke disse tjenestene.

− Vi skal forenkle for brukerne ved å fjerne både papirfakturaen og behovet for kortnummer og utløpsdato ved netthandel. Brukernavn og passord skal være borte om to år. Det gjør vi ved å samle kompetansen, teknologien og innovasjonskraften som finnes i de tre selskapene, sier Garborg.

Alle de tre tjenestene som nå fusjonerer er eid i fellesskap av norske banker.

– Det unike samarbeidet mellom norske banker sikrer et nasjonalt alternativ som står sterkt når konkurransen innen betaling og identifisering blir internasjonal, heter det i pressemeldingen.

(©NTB)

innenriks.vaktsjef@ntb.no