Konserndirektør for mobilitet og reiseliv i Vy, Synne Homble, her i en av Vys bybiler. Foto: Mads Kristiansen / Vy
Konserndirektør for mobilitet og reiseliv i Vy, Synne Homble, her i en av Vys bybiler. Foto: Mads Kristiansen / Vy

Vy kjøper norsk taxi-tech: – Kan gi store forbedringer i måten vi reiser

Publisert   Sist oppdatert

Etter ett år på eiersiden, tar Vy full kontroll over Kristiansand-selskapet Go Mobile.

Vy har siden juni 2018 eid 26,3 prosent av Go Mobile, et teknologiselskap som formidler taxiturer og fleksible bussturer. 9. september inngikk partene en avtale om oppkjøp av resten av aksjene, og selskapet blir dermed heleid under Vy fra 1. oktober.

– Dette er i tråd med Vys satsing på teknologi og digitale kundeløsninger for å fremme en miljøvennlig reise, sier konserndirektør for mobilitet og reiseliv i Vy, Synne Homble.

Oppkjøpet er en del av Vys vy om gjøre det enkelt for kundene å planlegge og handle hele reisen dør til dør. Selskapet har blant annet en målsetning om å integrere deler av Go Mobiles taxi-løsninger i Vy-appen i 2020.

Godt grunnlag

– Hvorfor bestemte dere dere for å kjøpe hele selskapet?

– Det var bra å starte med en mindre aksjepost for å teste ut at troen vi hadde på selskapet var godt begrunnet. Vi fant ut at det, som vi trodde, var flinke folk med gode løsninger her. Da ble det naturlig å satse videre, sier Homble, og legger til:

– Samtidig ble det tydelig for oss at den beste kursen for det videre arbeidet med taxiløsningen var å bygge teknologien inn i Vy-appen. Da var det også ryddig å gjøre et oppkjøp, sier hun.

Vy vil også vektlegge videreutviklingen fleksible bussløsninger fremover, forteller Homble.

– Fleksible bussløsninger kan gi store forbedringer i måten vi reiser. De nåværende løsningene til Go Mobile er allerede i bruk i flere fylker. De er ikke de mest avanserte løsningene, men fungerer godt i noen områder og gir et spennende grunnlag for videre utvikling. Dette kan virkelig bidra til bedre kollektivtransport og bedre tilbud til kundene, og det vil vi bygge videre på.

Ukjent sum

Ifølge Homble blir hele Go Mobile-teamet, 14 i tallet, med videre. Selskapet skal fortsatt ha base i Kristiansand.

Dagens styreleder, majoritetseier og medgründer Ole K. Gulbrandsen har fungert som daglig leder av selskapet i en periode, og er enig med Vy om å fortsette i rollen inntil selskapet har funnet en ny leder.

– Vy vil tilføre selskapet den kraft og kapital som er nødvendig for å lede an i utviklingen av nye mobilitetstjenester, sier Gulbrandsen i en pressemelding.

Oppkjøpet gjennomføres av Vys datterselskap Vy Mobility AS, som ikke er omfattet av offentlighetsloven. Partene har kontraktsfestet at oppkjøpssummen ikke skal offentliggjøres, og Homble vil følgelig ikke kommentere dette.