Forsikringsgiganten fyller opp med psykolog-tjenester: Derfor valgte de Lifekeys
– Et steg i riktig retning, sier Lifekeys-gründeren om storavtalen med Gjensidige, som også i fjor inngikk et startup-samarbeid i samme segment.
To år gamle Lifekeys tilbyr video- og telefonkonsultasjon samt onlinekurs med autoriserte psykologer. Nå skyter det Bergen-baserte selskapet fart i et nytt samarbeid med Gjensidige.
– Psykiske plager er den helseplagen som koster det norske samfunnet, bedrifter og skolevesenet mest, sier gründer Gudmundur Ebebenzer og legger til:
– Denne nye avtalen er nok et skritt i riktig retning for oss, og vi tror også at samfunnsverdien er veldig høy. For oss er det også god økonomisk verdi i avtalen, noe som hjelper oss med å tilby enda bedre tjenester til våre kunder.
"Bare starten"
Forsikringsgiganten skal i første omgang tilby ungdommer som har fylt 16 år, tilgang til Lifekeys via barneforsikring.
– Dette er bare starten, og vi utforsker flere områder hvor vi kan samarbeide, sier Amar Murtaza, tjenestesjef i Gjensidige.
Han forteller videre at de hadde flere lignende aktører på blokka, men valgte Lifekeys blant annet fordi selskapet er «born digital»:
– Andre aktører har en tradisjonell forretningsmodell, som de prøver å digitalisere as-is. Dette har vi mindre tro på, sier Murtaza og utdyper:
– Vi tror mer på et agilt selskap som Lifekeys med korte beslutningsveier, raske prosesser, egne ansatte psykologer, og der primærfokuset er å forbedre og utvikle den digitale forretningsmodellen og brukeropplevelsen kontinuerlig.
Les også: Psykologgründer vant en million: Utvikler tjenester for mental førstehjelp på nett
La til flere psykologtjenester
Gjensidige inngikk i fjor også et samarbeid med psykologtjenesten Braive, som utvikler en digital verktøykasse med animerte videoer for å takle angst, depresjon og stress.
– Vi er svært fornøyd med vårt samarbeid med Braive og har gode resultater å vise til, sier Murtaza.
Han mener de to tjenestene kan komplementerer hverandre:
– Gjennom Braive kan kundene våre lære teknikker for å håndtere stress, angst, depresjon og andre mentale utfordringer. Gjennom Lifekeys kan kundene våre få digitalt tilgang til psykologer, og noen ganger er det å foretrekke som følge av sakens art, sier Murtaza.
Les også: Marius jobber elleve timer hver dag. Ikke nødvendigvis farlig, mener psykologi-forsker
Snakket med ungdommer
I forkant av prosessen med å inkludere en digital psykologtjeneste i tjenestetilbudet, involverte Gjensidige en rekke ungdommer:
– Vi fant blant annet ut at de unge vi snakket med, befant seg i en fase av livet der de i økende grad hadde behov for emosjonell støtte og trygghet. Mange unge opplever i dag at de er mentalt utmattet, og trenger noen å prate med, sier Murtaza og legger til:
– Gjensidiges visjon er at vi skal kjenne kundene våre best, og bry oss mest. Gjennom å inngå dette partnerskapet, etterlever vi visjonen vår. Gjennom å tilby digital tilgang til psykolog, viser vi at bryr oss, og vi senker terskelen for å få hjelp.
Fokus på vekst
Ebenezer forteller at selskapet de siste to årene har jobbet "jevnt og trutt" med å opparbeide seg kompetanse på feltet. Nå ligger fokuset på vekst samt en kapitalinnhenting for videre produktutvikling og skalering, i løpet av høsten.
– Samtidig arbeider vi med forskning sammen med toppforskere for å utvikle digital verktøy som kan vurdere om folk er i risiko for å utvikle psykiske plager, i tillegg til å gi dem oversikt over deres psykiske helse over tid, sier Ebenezer og legger til:
– Visjonen vår er å kunne kombinere profesjonelle psykologsamtaler med slike digital verktøy.
Tidligere i år ble selskapet også plukket ut som "Nordic Health Tech Talent", og skal det neste halvåret reise rundt i Norden og fortelle om sitt prosjekt via Venture Cup og Novo Nordisk Foundation.
Lifekeys har i dag 8 ansatte samt 14 psykologer tilknyttet tjenesten. I forbindelse med en dansk satsing, planlegger selskapet å rekruttere flere.
– Nå har vi muligheten til å virkelig bygge videre på det arbeidet som har blitt lagt ned og bli ledende i Europa, sier Ebenezer.
Gudmundur Ebenezer er fra tid til annen Shifters gjesteskribent under navnet Gründerpsykologen.
Les også: Video-gründer digitaliserer landets psykologer – samarbeider med ledende journalsystem