Lene Diesen er tidligere viseadministrerende direktør i Microsoft.
Lene Diesen er tidligere viseadministrerende direktør i Microsoft.

Microsoft-topp til AI-startup: "Ser frem til å revolusjonere regnskapsbransjen"

Publisert Sist oppdatert

AI-startup henter toppsjef fra Microsoft til satsing på kunstig intelligens og automatisering med regnskapsroboten SEMINE

Semine AS ansetter Lene Diesen som ny administrerende direktør. Diesen kommer fra stillingen som COO og viseadministrerende direktør i Microsoft Norge.

Hun har også tidligere hatt flere lederroller i Tieto/Software Innovation. AI-roboten SEMINE automatiserer bilag og fakturahåndtering for bedrifter, regnskapsbyråer og offentlige virksomheter. I Norge tilbyr også Vic.ai og Luca Labs lignende løsninger for automatisert regnskapsføring.

– Jeg gleder meg til å bli med i et selskap som er langt fremme når det gjelder å benytte seg av kunstig intelligens og maskinlæring. Kunstig intelligens er en av de mest fremtredende teknologiene for fremtiden og i Semine ser jeg frem til å være med på å revolusjonere regnskapsbransjen, sier Diesen og legger til at hun ser frem til  å jobbe med dyktige kolleger.

Opplever stor interesse

Investeringsselskapet Kistefos gikk på nyåret i fjor inn som hovedeier i selskapet med en tredjedel av aksjene. Senere gikk også Amesto inn som investor i AI-selskapet.

Styreleder Tom Olav Holberg fra Kistefos er svært tilfreds med å få Diesen inn som CEO i Semine.

– Diesen har over 10 års erfaring fra IT–bransjen, både med nasjonalt og internasjonalt lederansvar. Hun har både strategisk og operasjonell erfaring innen forretningsutvikling, salgsledelse og markedsføring fra ulike bransjer og har ledet virksomheter i sterk vekst og endring, sier han.

Holberg legger til at selskapet opplever enorm interesse for produktet fra kunder og partnere.

– Vi går dermed inn i en svært viktig fase hvor fornøyde kunder er vår hovedprioritet. Diesen blir svært viktig for at vi skal lykkes med dette, forteller han.

Powered by Labrador CMS