Foodora streiker etter at selskapet og Fellesforbundet ikke klarte å bli enige om en tariffavtale. Varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam, besøkte de streikende på Youngstorget. 
Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Foodora streiker etter at selskapet og Fellesforbundet ikke klarte å bli enige om en tariffavtale. Varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam, besøkte de streikende på Youngstorget. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Tech-gigantenes møte med "tariff'n": Her står de avgjørende slagene om fremtidens arbeidsliv

Publisert Sist oppdatert

Rosa vester sykler om kapp i protest mot sin "usynlige" arbeidsgivers motvilje i møte med nye krav. Foodora-streiken setter tonen for en ny type arbeiderkamp i Norge.

Utviklingen i det norske arbeidslivet har de seneste årene vært preget av klare ideologiske skillelinjer i norsk politikk, blant annet gjennom diskusjoner om midlertidighet og innleie.

Dette er sentrale spørsmål også når fremveksten i det som gjerne kalles "det nye arbeidslivet" diskuteres, men debatten har i liten grad omhandlet delingsøkonomi og digitale plattform-arbeidere.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her