Oneflow-gründer Anders Hamnes.

Norsk gründer henter 20 millioner til svensk startup-komet

Publisert Sist oppdatert

Anders Hamnes får med seg kjente svenske tech-profiler som investorer i selskapet som tar opp kampen mot kontraktsbyråkratiet.

Shifter har i flere omganger omtalt nordmannens fremgang i det svenske markedet. 2017 ble et merkeår for selskapet hans Oneflow, der han hentet til sammen 10 millioner kroner. Antall kunder hadde også vokst kraftig, og startupen hadde gått fra 8 til 19 ansatte. Nå melder gründeren som lager en plattform for e-kontrakter, at selskapet henter ytterligere 20 millioner svenske kroner.

Vurderer Norge

Spintop Ventures leder an som største investor i runden. Mens resten av kapitalen kommer fra eksisterende aksjonærer, samt tech-profiler som Lars Appelstål (Readsoft), Bengt Nilsson (IFS og Pagero) og Johan Borendal (Dynasoft/RSA og Trustweaver).

Anders Hamnes omtaler Oneflow som et av Sverige raskest voksende SaaS-selskaper, med ti prosent vekst i måneden. Selskapet er nå oppe i 30 ansatte og skal øke ytterligere fremover. Gründeren som har bodd seks år i Sverige, røper at planen er å gå inn i et nytt land, og Norge er høyt på lista.

-- Vi kommer til å sette opp tre til fire kontor i forskjellige land utenfor Sverige i løpet av 2019. Ett av disse kontorene skal ligge i Oslo. Rekkefølgen på hvor vi etablerer oss, blir bestemt ut fra hvor vi finner "talent" først. Vi leter i dag etter country managers i Norge, Finland og Danmark, forteller Hamnes til Shifter.

Les også: Derfor går det bedre med gründere i Sverige enn i Norge: «Den norske arbeidsmoralen» pekes ut som en av årsakene

Voksende bransje

Oneflow har utviklet det de beskriver som "en helhetlig løsning for digital avtalehåndtering", og har allerede kunder innenfor et bredt spekter av bransjer og bedrifter. Falck, Canal Digital, Systembolaget og Experis er noen av selskapene. Hamnes viser til at de har en lang liste med veldig kjente og store kunder hvor de ikke har fått tillatelse til å navngi dem som referanser.

-- E-signering har vokst kraftig de seneste årene, men kundene innser raskt at dette bare løser et lite problem. Det virkelige potensialet til effektivisering og en bedre brukeropplevelse ligger ikke bare i selve signeringen, men når man setter det opp i en sammenhengende digital flyt. Vi hjelper selskaper og organisasjoner å jobbe fullt og helt digitalt med disse avtalene, sier Hamnes, og viser til at dette gir store besparelser i både tid og penger.

Les også: Naivt å tro at man kan jobbe mindre fordi man er smartere: «Arrogant og nedlatende mot de som klarer å yte mer»

"Dyktige folk"

Hamnes har tidligere sagt at Oneflow har potensial til å bli en ledende aktør i markedet for digital avtalehåndtering.

— Vi skal definere dette markedet og bli det åpenbare valget for selskaper når det kommer til avtaleverktøy, sa Hamnes til Shifter i fjor.

Og han har tidligere også påpekt hva han mener er noe av det viktigste for å lykkes, nemlig flinke folk som jobber meget hardt.

— Dyktige folk skaper fantastiske produkter. Det viktigste for å lykkes er derfor å ansette de beste. Vi er nådeløse i vårt rekrutteringsarbeid og lista ligger veldig høyt. Det er så klart avgjørende å lage et fantastisk produkt som kundene elsker, men min erfaring er at nesten alt løser seg selv når man bare har fått satt sammen det riktige teamet. Det føler jeg vi har lykkes med i Oneflow, sa gründeren.

Les også: Norsk-svenske Oneflow på liste over Europas mest lovende oppstarter