Henriette Sveen, Arne Heldal, Cecilie Behring Hansen og Anette Snekvik i Convertelligence.
Henriette Sveen, Arne Heldal, Cecilie Behring Hansen og Anette Snekvik i Convertelligence.

Chatbot-startup ansatte 35 personer på to år - nå styrkes også lederteamet med fire nye

Publisert

Convertelligence fortsetter veksten: – Vi dukket opp til riktig tid, sier gründeren.  

IT-selskapet har nylig ansatt Henriette Sveen som ny salgssjef. Hun har tidligere jobbet åtte år i Mynewsdesk, der hun etter hvert savnet «lidenskap, energi og lagånd» i forbindelse med en oppstart.

– Jeg valgte Convertelligence fordi det er et ambisiøst nytt selskap. Chatbots og automatisering er uunngåelig, og jeg vil være med i et team som hjelper bedrifter med å bli mer effektive, sier Sveen.

På teknisk side er Arne Heldal ny produktleder. Han kommer fra stillingen som teknisk leder i Link Mobility. Tidligere restaurant-avdelingsleder i Thon Hotels, Anette Snekvik, er ny kontorleder - og Cecilie Behring Hansen har fått jobb som prosjektkoordinator.

– Jeg følte denne jobben ville gi meg nye utfordrende oppgaver, akkurat det jeg lette etter, sier Behring Hansen, som nylig har fullført sin mastergrad i bedriftsøkonomi ved OsloMet.

Les også: Helsedirektoratet lanserer en chatbot som skal bidra til røykeslutt

Gikk i pluss

Selskapet kombinerer kunstig intelligens og språkteknologi for å effektivisere og bedre kundeservice. DNB, Obos og Visma er blant kundene, og i vinter gikk den kjente investoren Erik Must inn på eiersiden, gjennom hans investeringsselskap Erik Must AS.

Convertelligence hadde en omsetning på 4,5 millioner i fjor, og gikk i pluss.

– Vi har vokst raskt fordi den teknologien vi leverer, vil være helt uunnværlig for alle virksomheter i fremtiden. Vi dukket opp til riktig tid, sier gründer Arash Saidi.

Og med rask vekst, følger et stort fokus på å ansette de riktige menneskene, forteller Convertelligence-sjefen.

– Vi har hele veien ønsket å ansette folk som har lyst til å være med på å bygge noe stort sammen med oss. Vi har mange engasjerte og hardtarbeidende personer hos oss, med alt fra doktorgradsstipendiater i fysikk og språkteknologi til lingvister, litteraturvitere, statsvitere, designere og utviklere, sier han - og understreker:

– Tiden fremover blir nok veldig spennende.

Les også: Chatboten «Hakeem» skal utdanne unge på flukt

Ny kompetanse

Convertelligence er også blant de unge selskapene i Sopra Steria sitt nye scale up-program, konseptet som skal koble norske startups og de største teknologikjøperne – i både privat og offentlig sektor, i inn- og utland.

– Med Sopra Steria på laget får vi lang erfaring med ekspertise i anbudsbesvarelser, tilbudsskriving, oppdragsstyring og mye annet. Dette er kompetanse som vi naturligvis ikke har tillagt oss ennå, uttalte Saidi i en tidligere sak om deltakelsen.

Foruten de fire nevnt over, har selskapet også ansatt disse etter sommeren: Eli Rugaard, Emanuele Lapponi, Gjermund Norderhaug, Haakon Lange, Jørgen Bøe Svendsen, Lars André Møen, Maja Olsen, Sverre Wim Berg Størseth, Tommy Sevaldsen, Karl Svensson og Siri Frøystad.