Bergensbasert gründerbedrift går på børs: Utvikler avansert diabetes-teknologi
– Vår teknologi vil kunne bidra til å løse av de største livsstilsykdommer som vi står overfor, sier Christian Saure, Lifecares styreleder.
En halv milliard mennesker kommer til å måtte måle glukose-nivået sitt innen 2030.
«I dag må mange basere seg på tradisjonelle løsninger som kan oppleves både tungvinte, ubehagelige og kostbare», skriver selskapet i en pressemelding.
Lifecare ønsker å gi personer rammet av diabetes, en bedre løsning.
– Personer med diabetes må følge nøye med på blodsukkernivået, og reguleres av den enkelte for å få riktig mengde insulin til riktig tid. Mange diabetikere ønsker et moderne verktøy med nye funksjoner for glukose overvåking som er rimeligere, mer presist og mer behagelig å bruke, sier styreleder Christian Saure i pressemeldingen.
Lifecare forsker og utvikler en miniatyrisert sensor for kontinuerlig glukose overvåking, og startet denne uken å handle utestående aksjer på Merkur Market under ticker-symbolet «LIFE-ME».
Les også: Sensoren redder liv: Trøndersk medtech-startup henter 23 millioner fra EU
Glukose-sensor
– Vår teknologi vil kunne bidra til å løse av de største livsstilsykdommer som vi står overfor, sier Saure.
Lifecare forsker på - og utvikler Sencell, en implanterbar glukose-sensor som er injisert under huden på armen. Målet er at den miniatyriserte sensoren kan være i kroppen i minimum seks måneder, sier Rune Frisvold, Lifecares CEO - og forklarer ytterligere:
– Sensoren oppdager endring av glukose nivåer ved osmotisk trykk. Vi kan avlese glukose nivåene kontinuerlig. Disse nivåene vil kunne kommuniseres tråløst til din klokke eller telefon som er nær tilgjengelig.
Rune Frisvold er administrerende direktør i Lifecare og ledelsen inkluderer prof. Andreas Pfützner, MD, PhD - Chief Scientific Officer (CSO) og Dr. Sanja Ramljak som vitenskapelig prosjektleder.
Styret inkluderer Christian Saure, styrets leder; Christian Hysing-Dahl, styremedlem; og Joacim Holter, styremedlem.
– Videre skal vi ferdigstille kliniske tester, søke om Europeisk godkjennelse og ferdigstille «working prototype» i underkant av tre år, sier Frisvold.
Les også: Sarsia Seed får 300 millioner til helse- og energigründere