Prins William av Storbritannia og hertuginne Kate besøker Norge. Her prøver prins William en sykkel fra Motitech til forlystelse for hertuginne Kate, kronprinsesse Mette-Marit  og kronprins Haakon under besøket på Mesh torsdag ettermiddag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Prins William av Storbritannia og hertuginne Kate besøker Norge. Her prøver prins William en sykkel fra Motitech til forlystelse for hertuginne Kate, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon under besøket på Mesh torsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Disse tech-selskapene kom gjennom nåløyet i nytt «scale up»-program

Publisert Sist oppdatert

BI rigger åtte norske teknologiselskaper for internasjonal vekst. 

Motitech, Esmart systems, Heatweed, BSA Offshore AS, Maritech Systems, Octio, Mekatronikk og Cimple Technology er de utvalgte selskapene i BIs scale up-program, med mål om å finne Norges svar på Spotify.

– Dette er enda et bidrag fra BI til nyskapningskultur og vekstkultur i norsk næringsliv. Det er veldig bra og det støtter vi hundre prosent, kommenterte Torbjørn Røe Isaksen under lansering.

Programmet er utviklet i samarbeid med amerikanske Massachusetts Institute of Technology (MIT), en rekke næringsklynger lang kyst-Norge og fem øvrige utdanningsmiljøer: Universitetet i Agder, Universitetet i Bergen, NTNU, Universitetet i Stavanger og Høgskolen i Bergen.

– I motsetning til en rekke akselerator-programmer som er designet for å hjelpe gründere og oppstartsselskaper, er det en utfordring å finne en utviklingsarena for de som trenger å komme et steg videre, sier BI-rektor Inge Jan Henjesand.

Les også: Motitech viste eldre-teknologi til hertugen: Nå håper de dronningen setter seg på sykkelen

Fagmiljø i verdensklasse

Programmet gjennomføres i form av fem moduler, hvor den ene holdes på MIT i Boston, med tett oppfølging og ukentlige diskusjoner med ekspertgrupper mellom samlingene.

Ambisjonen er å få frem et fagmiljø i verdensklasse som kan hjelpe norske teknologibedrifter til å vokse seg større og lønnsomme.

– Det er helt avgjørende å koble seg opp til de beste miljøene i verden, som har økosystemer og en posisjon i den internasjonale investeringsbransjen for å løfte frem og skalere opp bedrifter, sier professor Per Ingvar Olsen, blant initiativtakerne til programmet.

BI samarbeider om programmet med med Investinor, Verdane, BTO og GCE Subsea.

Les også: Nå skal Norden hjelpe norske tech-scaleups med «den amerikanske drømmen»