Henriette Sveen, Arne Heldal, Cecilie Behring Hansen og Anette Snekvik i Convertelligence.

Chatbot-startup ansatte 35 personer på to år – nå styrkes også lederteamet med fire nye

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 15. oktober 2018

Convertelligence fortsetter veksten: – Vi dukket opp til riktig tid, sier gründeren.  

IT-selskapet har nylig ansatt Henriette Sveen som ny salgssjef. Hun har tidligere jobbet åtte år i Mynewsdesk, der hun etter hvert savnet «lidenskap, energi og lagånd» i forbindelse med en oppstart.

– Jeg valgte Convertelligence fordi det er et ambisiøst nytt selskap. Chatbots og automatisering er uunngåelig, og jeg vil være med i et team som hjelper bedrifter med å bli mer effektive, sier Sveen.

På teknisk side er Arne Heldal ny produktleder. Han kommer fra stillingen som teknisk leder i Link Mobility. Tidligere restaurant-avdelingsleder i Thon Hotels, Anette Snekvik, er ny kontorleder – og Cecilie Behring Hansen har fått jobb som prosjektkoordinator.

– Jeg følte denne jobben ville gi meg nye utfordrende oppgaver, akkurat det jeg lette etter, sier Behring Hansen, som nylig har fullført sin mastergrad i bedriftsøkonomi ved OsloMet.

Les også: Helsedirektoratet lanserer en chatbot som skal bidra til røykeslutt

Gikk i pluss

Selskapet kombinerer kunstig intelligens og språkteknologi for å effektivisere og bedre kundeservice. DNB, Obos og Visma er blant kundene, og i vinter gikk den kjente investoren Erik Must inn på eiersiden, gjennom hans investeringsselskap Erik Must AS.

Convertelligence hadde en omsetning på 4,5 millioner i fjor, og gikk i pluss.

– Vi har vokst raskt fordi den teknologien vi leverer, vil være helt uunnværlig for alle virksomheter i fremtiden. Vi dukket opp til riktig tid, sier gründer Arash Saidi.

Og med rask vekst, følger et stort fokus på å ansette de riktige menneskene, forteller Convertelligence-sjefen.

– Vi har hele veien ønsket å ansette folk som har lyst til å være med på å bygge noe stort sammen med oss. Vi har mange engasjerte og hardtarbeidende personer hos oss, med alt fra doktorgradsstipendiater i fysikk og språkteknologi til lingvister, litteraturvitere, statsvitere, designere og utviklere, sier han – og understreker:

– Tiden fremover blir nok veldig spennende.

Les også: Chatboten «Hakeem» skal utdanne unge på flukt

Ny kompetanse

Convertelligence er også blant de unge selskapene i Sopra Steria sitt nye scale up-program, konseptet som skal koble norske startups og de største teknologikjøperne – i både privat og offentlig sektor, i inn- og utland.

– Med Sopra Steria på laget får vi lang erfaring med ekspertise i anbudsbesvarelser, tilbudsskriving, oppdragsstyring og mye annet. Dette er kompetanse som vi naturligvis ikke har tillagt oss ennå, uttalte Saidi i en tidligere sak om deltakelsen.

Foruten de fire nevnt over, har selskapet også ansatt disse etter sommeren: Eli Rugaard, Emanuele Lapponi, Gjermund Norderhaug, Haakon Lange, Jørgen Bøe Svendsen, Lars André Møen, Maja Olsen, Sverre Wim Berg Størseth, Tommy Sevaldsen, Karl Svensson og Siri Frøystad.

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter