F.v.: Terje Sørbø (Mediebruket), John-Einar Jakobsen (Forsvarsbygg, på Skype i bakgrunnen), Rune Viken NTIN), og fra Forsvarsbygg: Cecilie Jentoft, Lisbeth Engebregtsen og Stein Sætersdal. Foto: Privat

Smarthus-startup i Førde landet storavtale med Forsvarsbygg

Publisert Sist oppdatert

Forsvarsbygg kan nå skrote tusenvis av fysiske nøkler, takket være startupen Intin. 

Smarthus-leverandøren i Førde skal levere et system som gjør den statlige eiendomsaktøren uavhengig av fysiske nøkler på flere overnattingssteder.

Verdien på rammeavtalen er beregnet til inntil 30 millioner kroner.

– Det er svært gledelig at Forsvarsbygg valgte vår løsning etter flere forhandlingsrunder med flere leverandører. Ekstra gledelig er det at løsningen vår scorer høyest på kvalitet på både produkt og leveranse, sier Rune Viken, daglig leder i Intin.

Les også: Norsk smarthus-teknologi danket ut globale aktører: Ruller ut til europeiske telekom-giganter

Leverandørgruppe

Intin er en forhandler og systemintegrator av ny smarthus-teknologi, som også tilbyr kurs, hjelp til prosjektering, etterkontroll og dokumentasjon.

Før sommeren satt selskapet sammen en leverandørgruppe, bestående av Mediebruket, Låssenteret, Danalock og El-Proffen - og samarbeidet gikk helt hjem hos Forsvarsbygg.

– Kontrakten er for omfattande til at et av disse selskapene kunne ha greid det alene. Men ved å samarbeide i en leverandørgruppe som dette, blir vi store og sterke nok til å kunne konkurrere med de største leverandørene i markedet, sier Viken.

Avtalen gjelder i første omgang for tre år.

Les også: Get kjøper smarthus-selskapet Futurehome