Foodora streiker etter at selskapet og Fellesforbundet ikke klarte å bli enige om en tariffavtale. Varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam, besøkte de streikende på Youngstorget. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Tech-gigantenes møte med «tariff’n»: Her står de avgjørende slagene om fremtidens arbeidsliv

Magnus Peter Harnes

Magnus Peter Harnes

Journalist

Publisert 20. september 2019

Rosa vester sykler om kapp i protest mot sin «usynlige» arbeidsgivers motvilje i møte med nye krav. Foodora-streiken setter tonen for en ny type arbeiderkamp i Norge.

Utviklingen i det norske arbeidslivet har de seneste årene vært preget av klare ideologiske skillelinjer i norsk politikk, blant annet gjennom diskusjoner om midlertidighet og innleie.

Dette er sentrale spørsmål også når fremveksten i det som gjerne kalles «det nye arbeidslivet» diskuteres, men debatten har i liten grad omhandlet delingsøkonomi og digitale plattform-arbeidere.

Med god grunn, kan man kanskje si. Kun én av ti arbeidstakere i Norge er ifølge forskningsstiftelsen Fafo midlertidig ansatt, og langt færre enn dette finner arbeid gjennom digitale plattformer. Dette er per i dag en marginal gruppe i norsk arbeidsliv. Samtidig vet vi at åtte av ti norske jobber er i tjenestenæringene, og at det er her de digitale løsningene gjør størst og raskest innhugg.

Matleveringstjenesten Foodora er et tydelig eksempel på dette.

Snart går omkring en femtedel av deres rosakledde sykkelbud inn i femte uke i streik, og ingen løsning er i sikte – til tross for at selskapet har faste ansatte og er åpen for å inngå en tariffavtale.

Kravene som er foreslått av syklistenes fagforening, Fellesforbundet, er ikke tilpasset bransjen, mener selskapet.

– Dette er den første streiken i plattformøkonomien i Norge, forteller Fafo-forsker Kristin Jesnes, som skriver doktorgrad i arbeidsvitenskap om plattformøkonomi og ansettelsesformer.

– Mange følger med på dette, både nasjonalt og internasjonalt. Hvis resultatet av streiken blir en tariffavtale som er skreddersydd for en slik bedrift, kan fagbevegelser i mange land hente inspirasjon fra den, legger hun til.

I dette møtet mellom løsninger for det som har vært og det som kommer, viser nye konfliktområder seg.

Bli medlem av Shifter Pro og få tilgang på eksklusive saker (BETA).
Shifter Pro er foreløpig kostnadsfritt.

Registrer deg nå

Er du allerede medlem? Logg inn her.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.