Prins William av Storbritannia og hertuginne Kate besøker Norge. Her prøver prins William en sykkel fra Motitech til forlystelse for hertuginne Kate, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon under besøket på Mesh torsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Disse tech-selskapene kom gjennom nåløyet i nytt «scale up»-program

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 10. september 2018

BI rigger åtte norske teknologiselskaper for internasjonal vekst. 

Motitech, Esmart systems, Heatweed, BSA Offshore AS, Maritech Systems, Octio, Mekatronikk og Cimple Technology er de utvalgte selskapene i BIs scale up-program, med mål om å finne Norges svar på Spotify.

– Dette er enda et bidrag fra BI til nyskapningskultur og vekstkultur i norsk næringsliv. Det er veldig bra og det støtter vi hundre prosent, kommenterte Torbjørn Røe Isaksen under lansering.

Programmet er utviklet i samarbeid med amerikanske Massachusetts Institute of Technology (MIT), en rekke næringsklynger lang kyst-Norge og fem øvrige utdanningsmiljøer: Universitetet i Agder, Universitetet i Bergen, NTNU, Universitetet i Stavanger og Høgskolen i Bergen.

– I motsetning til en rekke akselerator-programmer som er designet for å hjelpe gründere og oppstartsselskaper, er det en utfordring å finne en utviklingsarena for de som trenger å komme et steg videre, sier BI-rektor Inge Jan Henjesand.

Les også: Motitech viste eldre-teknologi til hertugen: Nå håper de dronningen setter seg på sykkelen

Fagmiljø i verdensklasse

Programmet gjennomføres i form av fem moduler, hvor den ene holdes på MIT i Boston, med tett oppfølging og ukentlige diskusjoner med ekspertgrupper mellom samlingene.

Ambisjonen er å få frem et fagmiljø i verdensklasse som kan hjelpe norske teknologibedrifter til å vokse seg større og lønnsomme.

– Det er helt avgjørende å koble seg opp til de beste miljøene i verden, som har økosystemer og en posisjon i den internasjonale investeringsbransjen for å løfte frem og skalere opp bedrifter, sier professor Per Ingvar Olsen, blant initiativtakerne til programmet.

BI samarbeider om programmet med med Investinor, Verdane, BTO og GCE Subsea.

Les også: Nå skal Norden hjelpe norske tech-scaleups med «den amerikanske drømmen»

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.