Eilert Hanoa, styreleder i Kahoot. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Eilert Hanoa kjøper seg opp i Kahoot på selskapets første børsdag
Styrelederen har en halv milliard kroner i Kahoot. Nå forklarer han hvorfor han er så optimistisk.
Eilert Hanoa satt allerede godt plassert før Kahoot åpnet på børsen i dag tidlig. I tillegg kjøpte Hanoa i dag ytterligere 123 000 aksjer i selskapet gjennom selskapet sitt Real-Forvaltning AS til 40,9 kr per aksje, for til sammen 4,9 millioner kroner.
Før oppkjøpet eide Hanoa gjennom Real-Forvaltning AS og datterselskapene K!-invest AS og Glitrafjord 9,85 prosent av kahoots aksjer.
-- Jeg kjøpte for rundt 20 millioner kroner i to runder i 2018, som så langt har vært en god investering. Jeg kjøper i dag noe mer. Jeg tror det er en god mulighet, kommenterer den tidligere Mamut-gründeren og Visma-toppen til Shifter torsdag ettermiddag.
Millionene han tidligere har investert i Kahoot, har mildt sagt vokst i turbofart. Før børsen åpnet i dag eide styrelederen aksjer for over 426 millioner kroner, og er bare overgått av finansmannen Jan Haudemann-Andersen.
Avhengig av resultater
I løpet av dagen i dag har verdiene til Hanoa steget ytterligere, etter at Kahoot-aksjen endte på 44 kroner da dagen var omme, opp fra 38 kronerom var kursen i gråmarkedet. Da Shifter møtte Hanoa på Oslo Børs under bjelle-seremonien torsdag morgen, var han optimistisk.
-- Du er kanskje ikke en bekymret mann. Men hvis det finnes noen bekymringer når Kahoot nå har gått på børs, hva ville de vært?
-- Alle selskaper, enten det er første dag eller tiende året på bør, er avhengig av å levere resultater. Det er vårt 110 prosents fokus. Det handler om hvordan vi kan fortsette å bygge selskapet, samtidig som vi leverer det som forventes at vi skal levere.
Hanoa kaller det «begynnelsen på en ny del av reisen».
-- Dagens seanse er jo bare én milepæl av mange som selskapet har gleden av å være med på.
Må beholde entusiasmen
-- Hva forventer du kommer til å skje nå fremover, i markedet altså?
-- Det er ikke mulig å mene så mye om, annet enn at vi må fortsette å snakke om selskapet, vise frem hva vi er i stand til å få til, hva som bor i potensialet i Kahoot. Sørge for at vi fortsetter å fortjene den entusiasmen som har vært rundt selskapet.
-- Det er jo noen småselskaper, ofte også innen tech, som har blitt kasteballer på børs, blitt spekulasjonsobjekter. Hvordan vil dere håndtere en slik situasjon?
-- Kombinasjonen av at vi har en sterk kapitalbase, at vi kommer til å ha positiv cahs-flow fra drift nå i fjerde kvartal, at vi har solide og langsiktige aksjonærer, og at vi har en global tilstedeværelse med produkter, tjenester og kunder, gjør at jeg ikke er bekymret for det.
Likt for alle
-- Hvorfor velger man børs og hvorfor ikke hente inn enda mer kapital fra en eller annen VC?
-- Vi har allerede 380, snart 400, aksjonærer. De må være på en plattform som det er effektivt for dem både å kjøpe og selge aksjer. Man kan jo alltid velge en strategi med noen få eiere som er med på å kapitalisere opp selskapet. Men i og med at Kahoot allerede har en aksjonærbase som om vi var et børsnotert selskap så mener vi at det riktige er å være på Merkur.
Han mener dette ivaretar aksjonærenes interesser, og også gjør selskapet tilgjengelig for de som i dag ikke har kunnet handle Kahoot-aksjer.
-- Det er for å sørge for at alle aksjonærene blir likebehandlet, og at det er en effektiv og moderne markedsplass.
-- Hva skal du gjøre, blir du sittende som styreleder nå etter denne milepælen?
-- Som oss alle så ansetter man ikke seg selv, men jeg håper jo det, å kunne være med å bidra også fremover.