Noen av de største aksjonærene i Kahoot pr. 15. september 2019. F.v. Johan Brenner, i Creandum, Jan Haudemann-Andersen i Datum, storaksjonær Sataya Nadella i Microsoft, Disney, og Eilert Giertsen Hanoa. Foto: NTB Scanpix/Twitter

Mye står på spill: Dette tror tech-ekspertene vil skje med Kahoot

Av Magnus Peter Harnes og Per-Ivar Nikolaisen

Publisert 10. oktober 2019

Opptur eller nedtur, det er spørsmålet når landets kanskje mest berømte startup inntar Oslo Børs.

Etter en forholdsvis lang ferd mot målet ruller selskapet som sees på som et av de sterkeste lokomotivene i det nye norske tech-toget, inn på neste stasjon. Aksjen har steget raskt i verdi i gråmarkedet, fra 792 millioner på OTC-listen for vel ett år siden, til over 4,6 milliarder kroner i dag.

Nylig fortalte Shifter hvordan gründerne Jamie Brooker og Johan Brand har solgt aksjer for nærmere 200 millioner i løpet av denne tiden, etterhvert som verdien steg.

Finansmannen Jan Haudemann-Andersen er nå den største eieren, og han har på sin side fortsatt å laste opp. Selv for en aktør som har vært vant til å tjene gode penger i aksjemarkedene, fremstår det som en meget god gevinst når hans verdier i Kahoot nærmer seg 700 millioner kroner.

Bli medlem av Shifter Pro og få tilgang på eksklusive saker (BETA).
Shifter Pro er foreløpig kostnadsfritt.

Registrer deg nå

Er du allerede medlem? Logg inn her.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.