Samarbeidsavtaler kan få hvem som helst til å smile. Bare spør Johannes Breivik, ansvarlig for SEB Scale Centre og Geir Atle Bore, daglig leder i Fundingpartner.
Samarbeidsavtaler kan få hvem som helst til å smile. Bare spør Johannes Breivik, ansvarlig for SEB Scale Centre og Geir Atle Bore, daglig leder i Fundingpartner.

Bank og folkefinansiering finner sammen for å lære scaleups mer om gjeld

Tidligere i høst lanserte Fundingpartner venture-gjeld for selskaper i vekstfasen, som et nytt ben å stå på. Nå har folkefinansieringsselskapet funnet en perfekt partner for å utforske dette videre.

Publisert Sist oppdatert

Fundingpartner går inn som partner på finansiering i SEBs nystartede Scale Center. En pro bono-inkubator for selskaper som har bærekraft som en del av kjernevirksomheten og som jobber jobber innen energi eller hav. (Les mer om SEB Scale Center her)

- For oss er dette helt perfekt. Internasjonalt har venture-utlån eksistert i 20 år, men i Norge er det nesten ukjent, fordi bankene ikke har ønsket å tilby den typen av risikolån. Men for selskaper i scaleup-fasen er venturegjeld genialt, Geir Atle Bore, daglig leder i Fundingpartner

- Når SEB gjør noe så kult som dette senteret, kan vi jo henge oss på å være med å lære opp selskapene i hva det er, hvordan det fungerer, når det kan være aktuelt, slik at de kan planlegge det inn i kapitalløpet, fortsetter han.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her