FINTECH

Den nye edderkoppen i norsk fintech

Etter å ha blitt administrator for de to største fintech-organisasjonene i Norge, er det ikke uten grunn at Daniel Furset føler et behov for å klone seg selv.

Dobbeltrolle. Hvis du møter Daniel Isdal Furset på EPI Center i Oslo, kan det være nødvendig å spørre om det er Fintech Norway-Furset t.v eller NCF-Daniel du møter.
Dobbeltrolle. Hvis du møter Daniel Isdal Furset på EPI Center i Oslo, kan det være nødvendig å spørre om det er Fintech Norway-Furset t.v eller NCF-Daniel du møter.
Publisert

For drøyt et år siden ble Daniel Isdal Furset generalsekretær med ansvar for å administrere virksomheten til Fintech Norway. Nå har han også fått oppdraget med å drifte Norsk Crowdfunding Forening (NCF).

Shifter møter ham på Epicenter i Oslo, etter at bergenseren Furset har tatt sin første tur til Oslo som representant for folkefinansieringsforeningen. Han har nettopp avsluttet et antihvitvaskingsseminar for NCF-medlemmene, der Erling Grimstad var hovedgjest.

Det er også på Epicenter at behovet for å være to personer i én vil være størst.

– I mitt hode har jeg to kontorer her, humrer Furset.

LES OGSÅ: Satser europeisk: Fintech Norway vil samle inn PSD2-feil hos 5000 banker

Mener det finnes store synergier

Det har seg nemlig slik at han rett for jul signerte en kontrakt for kontorplass i Oslo på Fintech Norways regning, Et par uker etterpå ble han hanket inn som administrator for NCF og fikk beskjed om at den første jobben var å sluttføre forhandlingene om plass, slik at NCF fikk et hovedkontor i Oslo.

Uansett om Furset må bruke tiden ved én eller to kontorpulter, mener han at det finnes store muligheter for å lage synergier mellom organisasjonene.

– Fintech Norway begynte kanskje som et PSD2-opprør, men i dag har vi utvidet «scopet» og skal representere og skape verdi for alle uavhengige fintech-selskaper, det omfatter jo også folkefinansieringsselskapene, sier Furset.

MELD DEG PÅ FINSHIFT- nyhetsbrevet som kommenterer ukens viktigste fintech-nyheter.

Håper på avvikle ekstrajobber

NCF på sin side hadde allerede en del baller i luften, med møter og seminarer koblet til den kommende reguleringsendringen for folkefinansieringsselskapene. Der tar Furset over det praktiske arbeidet og sørger for at det blir gjennomført.

Ingen av jobbene er fulltidsstillinger, men sammen begynner det å bli så mye at Furset nå kan begynne å avvikle ekstrajobbene han har hatt ved siden av jobben i Fintech Norway.

Daniel Isdal Furset peker ut sine arbeidsgivere.
Daniel Isdal Furset peker ut sine arbeidsgivere.

I desember hadde han sin siste forelesning i digital forretningsforståelse ved Høyskolen Kristiania. I tillegg han har også jobbet på prosjektbasis som konsulent i designbyrået Link Utvikling i Bergen.

– Målet er at stillingene sammen skal kunne nå 100 prosent i løpet av året.

LES OGSÅ: Fintech-Norge går sammen for å legge press på bankene

Skal ikke konkurrere

– Betyr det at dere skal begynne å konkurrere med Finance Innovation om oppmerksomheten?

– Nei, ikke i det hele tatt. Vi utfyller hverandre. En av det første sakene i Fintech Norway var jo å avklare at vi ikke skulle gå i veien for hverandre.

– Så hva er forskjellen?

– Fintech Norway og NCF er mer opptatt av rammebetingelser. Du kan si at vi ønsker å få til en spilleplan som alle kan spille på. Finance Innovation er mer opptatt av å gjøre fintech-spillerne på den banen så gode som mulige.

Så langt er Furset fornøyd med sin nye dobbeltrolle, men er likevel litt fascinert over tilfeldighetene som har ført ham dit.

Tilfeldigheter

Jobben i Fintech Norway begynte med at han var på intervju hos Alf Gunnar Andersen i Horde for en jobb der han skulle kvalitetssikre oppdateringer i appen. Halvveis ut i intervjuet foreslo så Andersen at han kanskje kunne være mer interessert i jobben som driftssjef i Fintech Norway.

– Jeg ba om å få tenke på saken, og svarte ja et halvt døgn etterpå, forteller Furset.

Veien inn i NCF begynte på en lignende måte. Dealflows Stine Sofie Grindheim, som sitter i styret i begge organisasjonene, koblet ham med NCFs styreleder Linn Hoel Ringvoll. Utgangspunktet var om organisasjonene hadde noe de kunne samarbeide om, men kom raskt også til å handle om Furset var interessert i å ta hånd om det administrative.

– Det er litt morsomt at begge stillingene har begynt med en samtale om noe helt annet, sier Furset.

Powered by Labrador CMS