Thomas Nygaard daglig leder i NorQuant og analysesjef Alberto Guillén Jiménez gjør seg klare for å trykke på startknappen til fondvirksomheten.
Thomas Nygaard daglig leder i NorQuant og analysesjef Alberto Guillén Jiménez gjør seg klare for å trykke på startknappen til fondvirksomheten.

Første fond fra NorQuant skal vise at algoritmene gjør bedre investeringer enn mennesker

Nå er det opp til bevis for fintech-selskapet NorQuant. Mandag lanseres det første fondet, som selskapet mener skal bevise at forskning, regler og systematikk er den beste tilnærmingen til smarte, langsiktige investeringer.

Publisert Sist oppdatert

– Den tiden er forbi, der noen kan sitte og lese en årsrapport, lage et regneark og plukke aksjer. Det er lite som tyder på at det finnes en type personer som kan gjøre slike valg, og gjøre det bedre enn markedet på sikt, sier Thomas Nygaard, daglig leder i NorQuant.

Om en måned er det fire år siden han og broren Lars startet NorQuant, med målet om å knuse idéen om den «geniale investor». Etter deres mening går veien til investeringssuksess gjennom kvantitativ forvaltning, momentumeffekter og professor Eugene F. Famas nobelprisbelønte arbeid om faktormodeller.

Sistnevnte går ut på finne egenskaper som forklarer hvorfor noen aksjer gjør det bedre enn andre på sikt. Disse egenskapene, eller faktorene, brukes så for å lage porteføljer som over tid skal gjøre det bedre enn markedet som helhet.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her