RESULTAT

Konsulentoppkjøp redder Huddlestocks resultat

Et sterkt fjerde kvartal fra fintech-selskapets rådgivningsvirksomhet løfter tallene for 2021.

Huddlestock-sjef John Skajem.
Huddlestock-sjef John Skajem.
Publisert

Rådgivningsvirksomheten kommer fra oppkjøpet av svenske Visigon. I mai i fjor betalte Huddlestock 56 millioner kroner for det svenske konsulent- og teknologiselskapet. Det gjorde at også Sverige, Norge og Danmark ble aktuelle markeder for Huddlestock.

– Det er en perfekt match for oss. Nå får vi 20 proffe konsulenter som går rett inn i organisasjonen og kan styrke oss på salg og prosjektledelse for onboarding og customisering av våre løsninger. Vi får en kritisk masse som hadde tatt oss flere år å bygge opp, sa John Skajem, daglig leder i Huddlestock, til Shifter i mai.

Sterk sluttspurt

Det siste kommer godt frem i tallene for fjerde kvartal og i årsresultatet for 2021. I årets siste kvartal var nemlig Visigon fullt integrert i Huddlestock. Dermed kunne rådgivningsvirksomheten levere inntekter på 13,4 millioner kroner, noe som var mer enn en dobling sammenlignet med kvartalet før.

De inntektene gjør at Huddlestock i årsrapporten kan rapportere pro-forma inntekter på 41,5 millioner kroner, akkurat over guidingen på 38-41 millioner kroner, og pro-forma driftsresultat før skatt og avskrivninger (EBITDA) på minus 4,9 millioner kroner. Det var noe bedre enn analytikernes estimat på minus 5.5 millioner kroner.

MELD DEG PÅ FINSHIFT- nyhetsbrevet som kommenterer ukens viktigste fintech-nyheter.

Tysk omorganisasjon

Den opprinnelige teknologidelen av Huddlestock sliter derimot fortsatt med å få fart på inntektene. I fjerde kvartal bidro den delen med inntekter på 500.000 kroner i fjerde kvartal og i hele 2021 ble inntektene ikke på mer enn 2,7 millioner kroner.

Det var også årsaken til at selskapet gjorde en fullstendig omorganisering av sin tyske virksomhet. I november kom meldingen om at sjefen i Tyskland, Peter van Kleef, var ute.

Skajem kommenterte van Kleefs sorti på følgende måte i Shifter:

– Sparke er feil å si, han har valgt å si opp sitt arbeidsforhold til vårt heleide datterselskap i Tyskland, basert på at han ikke har levert i henhold til avtalen. Når man har en avtale på hva man skal levere og tidshorisonter på det og det ikke skjer, da er det naturlig at man blir enige om å avslutte samarbeidet, sier John E. Skajem, administrerende direktør i Huddlestock Fintech, morselskap til den tyske enheten.

Problemene i Tyskland førte til at Huddlestock etter tredje kvartal endret EBITDA-guidingen for året fra pluss 1 million til minus 3,5-5,5 millioner kroner. Etter ni måneder ligger selskapet på et tap på 4,7 millioner kroner.

LES OGSÅ: Huddlestock får konsulentavtale med Lunar

Powered by Labrador CMS