Didrik Dimmen og Lars Flesland i FLowmotion har informert kunder om at de hverken får produktet eller pengene tilbake. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Full krise i Flowmotion: Solgte for millioner, så stoppet produksjonen

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 7. juni 2019

Det du trenger å vite

  • Flowmotion har utviklet et «stativ» som bruker sensorer og elektriske motorer til å holde mobilkameraet i ro, mens brukeren kan bevege seg i stor hastighet.
  • Selskapet har syv ansatte, stasjonert i Oslo og Trondheim.
  • Produserer produktet i Kina, men de har nå stoppet produksjonen av finansielle årsaker.

Samlebåndet står, kunder raser og klokka tikker i Flowmotions jakt på millionene som skal sikre selskapets fremtid. 

«Should be a 0 star option», skriver én. «Likely a scam», mener en annen. En tredje advarer: «Selskapet tar pengene og løper». De er alle blant et titalls som opplyser å ha bestilt og betalt for produktet i fjor sommer, uten å ha mottatt varen.

Når de nå krever refusjon, kommer kun en bønn om tålmodighet i retur: «Vi trenger mer tid», skriver Flowmotion-sjef Lars Flesland i en signert forklaring.

«Eksisterer selskapet fremdeles», spør en fjerde Trustpilot-bruker.

Flowmotion hadde tidenes norske suksess på Kickstarter. De solgte for millioner, holdt foredrag om hvordan man skulle lykkes med folkefinansiering, men så begynte hardware-startupen som skulle gjøre mobilvideo mer stabilt, å vakle.

(Dette er en pro-sak, for Shifter-registrerte lesere. Registrer deg under for å lese videre, dersom du ikke har gjort det.)

Bli medlem av Shifter Pro og få tilgang på eksklusive saker (BETA).
Shifter Pro er foreløpig kostnadsfritt.

Registrer deg nå

Er du allerede medlem? Logg inn her.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.