Bertil Helseth og Jeff Williams i Intelecy. Foto: Håkon Vikør Treider

Går fra Tidal til AI-startup: – Det var kjærlighet ved første blikk

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 9. august 2018

Australske Jeff Williams blir «Cloud Solution Architect» i Intelecy. 

– Å finne folk i Norge, eller kandidater som er villige til å flytte til Norge, som har en dokumentert evne til å bygge kommersielle «cloud»-baserte software-produkter, skulle vise seg å bli utfordrende, sier CEO og Intelecy-gründer Bertil Helseth –  «tross mange søkere».

– Men med Jeff var det kjærlighet ved første blikk – og vi er helt sikre på at han er rett person, og at han deler vår globale ambisjon, sier han i en pressemelding.

Williams har de siste tre årene vært sentral i å bygge Tidal’s «scalable global cloud infrastructure», men innrømmer å være relativt ny på AI-feltet.

På spørsmål om hva som lokket ham til Intelecy, svarer han følgende:

– Når jeg først startet i Tidal, da WIMP, var det et lite skandinavisk selskap med en visjon, og jeg bidro til den globale posisjonen de har i dag. I Intelecy ser jeg flinke folk med den samme visjonen, men også evnene til å skulle revolusjonere industriell IT.

Les også: De startet i fjor, nå henter AI-gründerne 10 millioner fra kjente investorer

Driftshistorikk

Intelecy tilbyr kunder en avansert dataanalyse, og har i løpet av kort tid blitt et kjent navn hos flere norske merkevarer, med tungvektere som Tine og Fortum på kundelisten.

AI-selskapet hjelper prosess- og produksjonsbedrifter til bedre å utnytte driftshistorikk.

— Vår visjon er å bidra til en bærekraftig industrialisering ved å tilby renere industriproduksjon med færre ulykker, lavere forbruk og redusert miljøbelastning, har Helseth tidligere forklart.

Les også: AI-gründer lanserer egen blockchain-mynt, men advarer mot hype: «Mye tull og tøys der ute»

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.