Carl Edvard Endresen, tidligere Norgessjef i Uber, fotografert i forbindelse med Shifters «sommerbåt»-intervju tidligere i år. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Gir seg etter tre år som Uber-sjef i Norge: Blir toppsjef hos finansagent

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 3. september 2018

Carl Edvard Endresen er ny daglig leder i Axo AS. 

Axo Finans er en finansagent som formidler forbrukslån, lån og refinansiering, skriver E24 – og viser til en pressemelding fra selskapet:

– Vi er meget fornøyd med at Carl Edvard har takket ja til jobben hos oss. Han tilfører en faglig bredde og erfaring fra delingsøkonomien som vil være vesentlig for Axos videre utvikling, sier styreleder Stig Arff.

Arff har tidligere vært daglig leder i selskapet, som er holdingkonsernet til Axo Finans AS og det svenske søsterselskapet.

Endresen ble landets Uber-sjef i april 2015, og kjempet lenge en tungrodd kamp for selskapets posisjon i Norge.

– Uber er ikke redd for konkurranse. Men Norge holder på å sakke akterut sammenlignet med andre land, sa han i et intervju med Shifter i sommer.

Ifølge E24 har motstanden Uber møtte i Norge, bidratt til at Endresen nå bytter jobb.

– Det er klart at tidslinjen spiller litt inn, men nå blir det spennende å komme tilbake til finansverden og til Axo som er utrolig flinke på det de gjør, sier han.

Les også: Norske transport-startups i kø om kundene: Nå vil «alle» kjøre deg hjem

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på Shifters nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.