Kjetil Svartdal i If og Heidi Frost Eriksen i Technebies. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Utviklertestere henter 4 millioner, og skal hjelpe forsikringsgigant med å finne den rette

Publisert

Technebies dobler opp, og lander både runde og kunde.

Medgründer Heidi Frost Eriksen og teamet har lagt noen intense måneder bak seg -- ikke bare med å videreutvikle verktøyet for å sile ut de beste utviklerne i en ansettelsesprosess, men også med å hente inn kapital. Startupen som begynte som et forskningsprosjekt ved Simula Research Laboratory, får nå inn snaue fire millioner kroner i kassa.

Foruten et oppstartslån på 1,5 millioner kroner fra Innovasjon Norge, henter Technebies inn 2,5 millioner kroner fra både eksisterende og nye investorer. Blant de mest kjente er den tidligere tech-journalisten Neil Murrays englefond, Nordic Web Ventures. CEO Heidi Frost Eriksen understreker i så måte at det har vært viktig å få inn investorer med nettverk utenfor Norge.

-- Vi løser ikke bare norske problemer, men globale problemer. Spesielt når vi begynner å treffe utenfor Norge med produktet vårt, tror vi det blir viktig med investorer som Neil Murray, sier Frost Eriksen, som selv kom fra den internasjonale kamerasuksessen Huddly før hun begynte i Technebies.

Av andre kjente tech-navn på investorsiden er styrelederen i det statlige venturefondet Investinor, Thomas Falck.

-- Han er bare en fantastisk dyktig fyr som vi likte fra første stund. Allerede i det første møtet forsto han visjonen vår, «just like that». Vi skal bli den nye standarden globalt for å måle programmeringsferdigheter på en objektiv, rettferdig og relevant måte, fastslår Frost Eriksen.

Autentisk test

Til grunn for Technebies ligger en plattform for autentiske simuleringer, forankret i over ti års empirisk forskning av gründer Gunnar Bergersen, som fortsatt har en 20 prosent deltidsstilling som førsteamanuensis ved Institutt for Informatikk ved UiO. Selve selskapet ble grunnlagt i 2017.

-- Vi har en leveringsplattform der deler av kundens kode kan benyttes til å evaluere jobbsøkere. Da får du et autentisk bilde av hvordan det er å jobbe hos en arbeidsgiver. Matchen mellom det du kommer til å gjøre i jobben din og det du testes på, blir reell, sier Bergersen.

Heidi Frost Eriksen understreker at Technebies er «uendelig mye mer enn et rekrutteringsverktøy», og at nøkkelen ligger i å ha tillit hos utviklerne, at disse begynner å bruke det som et arkiv der de kan vise til egen kompetanse.

CEO Heidi Frost Eriksen og CTO Gunnar Bergersen i Technebies holder til på StartupLab i Oslo. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

-- Får vi til dette, kan det bli virkelig stort, sier Frost Eriksen, som er vant til at ting vokser raskt fra den gangen hun var salgs- og markedssjef i Huddly.

Siler søkere

Programvaren skal hjelpe utviklerne med å få jobb, og gjøre det lettere for selskapene å finne de rette utviklerne. I en stor søknadsbunke er det ikke alltid like lett å navigere og de som skal ansette, må tradisjonelt ta noen valg for å gjøre prosessen lettere å håndtere. Noen ganger kan det føre til at eldre søkere blir filtrert bort, fordi arbeidsgiverne tror at kompetansen deres er utdatert. I andre tilfeller kan det være unge søkere uten utdannelse i det hele tatt som forsvinner ut, men som likevel har kodet siden de var små.

For de som skal rekruttere, er det for eksempel også vanskelig å sammenligne ulike karaktersystemer på tvers av landegrensene. Kandidatene har kanskje også jobbet for ukjente selskaper i andre land, men er likevel svært dyktige.

-- Det er ofte usikkert hva en CV egentlig forteller. Da er dette verktøyet til god hjelp for å vite hvor landet ligger, sier Kjetil Svartdal i forsikringsgiganten IF, som nylig inngikk en pilotavtale med Technebies.

Napp hos IF

Forsikringsselskapet har lenge vært på jakt etter en mer effektiv metode for å screene kandidater. Særlig når de skal rekruttere nyutdannede utviklere, er det vanskelig å vite hvor gode søkerne er.

Programvaren til Technebies måler for eksempel hvor raskt utvikleren programmerer og om hun klarer å se hvordan endringer i koden ett sted påvirker et annet sted i koden. Svartdal beskriver det som særdeles nyttig når de skal filtrere ut kandidater til det populære trainee-programmet til IF, der det er over 100 søkere.

-- Vi har allerede ansatt en kandidat som ikke hadde den nødvendige formelle kompetansen innen programmering, men som hadde mer fokus på sikkerhet. Da vi testet ham, viste resultatet at han var god til å programmere. Han fikk tilbud om jobb, noe han antagelig ikke hadde fått hvis det ikke var for Technebies, sier Svartdal, trainee-manager og ansvar for kompetanseutvikling innen .net- universet hos IF.

Inntekter og læring

Technebies og IF startet så vidt å nærme hverandre på tampen av fjoråret. Frem til nå har det ikke vært penger i samarbeidet, men nå skal oppstartsbedriften begynne å ta seg betalt i form av et abonnement. For Frost Eriksen er det ikke bare inntektene som betyr noe.

-- Det er veldig verdifullt for oss som selskap å få tilbakemeldingene fra en kunde som dette, sier hun.

I abonnementet inngår det en basispakke der Technebies tar vare på testdata fra år til år. Utover dette kan selskapene bestille ekstramoduler basert på behov.