Daglig leder Åsmund Furuseth og styreleder Eilert Hanoa i Kahoot etter børsnotering. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Kahoot henter 228 millioner kroner til økt vekst: Får muskler til nye oppkjøp

Publisert Sist oppdatert

En samling nordiske og internasjonale investorer tar et jafs av edtech-selskapet.

I en børsmelding forteller Kahoot at det har vært stor etterspørsel etter at selskapet gikk på børs nå nylig. I går skal selskapet ha blitt kontaktet av et konsortium nordiske og internasjonale investorer som ville kjøpe seg inn. Kahoot valgte å utstede 6 millioner nye aksjer. I tillegg ble 1,75 millioner ansatt-opsjoner innløst og solgt videre til investorene.

-- Kahoot vil øke sin kontantbeholdning med 228 millioner kroner fra denne emisjonen, for å styrke selskapets finansielle posisjon foran videre vekst, kommenterer styreleder Eilert Hanoa til Shifter.

På spørsmål om hvem «konsortiumet» består av, viser han til at det ennå ikke er offentlig.

Storhandelen har foregått utenfor den ordinære handelen på børsen, noe som ikke er uvanlig i så store transaksjoner. Det var også en betydelig lavere pris enn det aksjen har blitt kjøpt og solgt for på børsen etter noteringen. 38 kroner, sammenlignet med at aksjen var langt oppe på 40-tallet i forrige uke.

På kjøper'n

Kapitalen skal gå til ytterligere vekst i allerede eksisterende produkter, men ikke minst oppkjøp av andre selskaper, og det selskapet omtaler som "uorganisk vekst". Det er ikke kjent om edtech-selskapet allerede har kandidater i sikte, etter at de tok over lesespillet Poio og mattespillet Dragonbox tidligere i år. Men CEO Åsmund Furuseth har gjentatt strategien i så mange sammenhenger nå, at det ikke vil overraske om det skulle være noe på gang.

— Vi jobber videre med ikke-organisk vekst. Det var ikke negativt at vi kjente disse selskapene fra før, men det er tilfeldig at de var basert i Oslo. Vi leter i hele verden. Det betyr at vi har større ambisjoner, sa Furuseth tidligere i år, etter at Poio hadde blitt en del av familien.

Åsmund Furuseth, finansdirektør Martin Kværnstuen og CTO Morten Versvik var blant de som løste inn opsjoner.