Statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Ola Elvestuen spiller en Kahoot! på storskjerm i hagen på Museum of Modern Art i 2018. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Ola Elvestuen spiller en Kahoot! på storskjerm i hagen på Museum of Modern Art i 2018. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Nå er Kahoot verdt en milliard dollar: Disse utfordringene kan bremse festen

Børsen elsker Kahoot, men det blir noe spåkoneaktig over det når finansanalytikerne vil ha aksjen videre opp.

Publisert   Sist oppdatert

Siden børsnoteringen i oktober har selskapet hatt en eventyrlig verdiutvikling. Aksjen ble handlet for litt over 40 kroner den gangen. DNB og Handelsbanken gjorde dessuten et varp da de fikk en god slump med aksjer for 38 kroner, som Kahoot valgte å utstede og selge utenfor den vanlige børshandelen.

Da Kahoot i dag ble handlet for oppunder 70 kroner per aksje, og dermed er verdt mer enn en milliard dollar, er det mange som kan glede seg. Selvfølgelig gjelder det storeieren Jan Haudemann-Andersen, finansmannen som har gått tungt inn i selskapet over lengre tid, men det gjelder også den nye Kahoot-sjefen Eilert Hanoa, som sitter på godt over en halv milliard kroner i verdier. Blant gründerne er det Morten Versvik og Åsmund Furuseth som har de største andelene. I tillegg sitter finansdirektør Martin Kvernstuen godt i det.

Det er jo ikke det samme kobbelet med finansanalytikere som følger Kahoot-aksjen, som følger for eksempel Telenor, Equinor eller andre storselskaper, men de som har gjort seg noen tanker, har ment at aksjen er underpriset.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 369 kroner per måned

Bestill her

Digitalt abonnement - 3690 per år

Bestill her

Bedrift som ønsker fem eller flere tilganger

Ta kontakt med
[email protected]