Finansminister Siv Jensen (Frp). Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen (Frp). Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Nye Skattefunn-regler diskriminerer startups

EØS sin definisjon av selskaper «i vanskeligheter» er både uheldig og misvisende, skriver Mads Haaland Paulsen i inkubatoren Get Started.

Det var med forskrekkelse at jeg i forrige uke leste i Shifter og nyheten om at Finansdepartementet vil hindre virksomheter som har brukt opp halvparten av innskutt egenkapital i å dra nytte av Skattefunn.

I henhold til EØS sitt regelverk om ulovlig statsstøtte, vil de bli klassifisert som selskaper «i vanskeligheter». For mange selskaper er dette både uheldig og misvisende kategorisering.

Etter å ha jobbet med startups de siste åtte årene gjennom inkubatoren Get Started, har jeg fått en rekke erfaringer med disse bedriftene. Vi har i disse årene hjulpet mange nye selskaper med å etablere virksomhetene sine. Her inngår trening i gründerskap, spissing av forretningsmodell, styrearbeid, med mer. Deriblant innhenting av kapital og finansiering av aktiviteter.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her